Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Společně s Barony je tohle nejlepší komedie u nás v Čechách. Ze začátku perfektní hra, ke konci sice trošku ztrácí, ale i tak perfektní. Hlášky typu: "když vona má bráchu strašnýho vola." a mohl bych jich jmenovat z fleku hned několik, jsou dokonalý. A protože Kouba v podání Langmajera a Roden v roli kapitána se o ně starají s největší grácií, tak mají můj největší obdiv. Jedna z mála českých komedií na kterou se vždy rád podívám. Nechápu proč v tom všichni vidí pouhou "náborovou atrakci", asi se holt nechtějí bavit a je to jen jejich smůla ()

Genero 

všechny recenze uživatele

U nás zapřisáhlých pacifistů, pro které je v ruce odpornější samopal vzor 61 než úd předsedy uličního výboru, může mít příběh z časů, kdy se holky tam dole neholily a chrabří rošťáci v zeleném nesnesli pravičácké tendence, těžko valnou šanci na znatelný úspěch. Pravda, některé fórky jsou celkem zdařilé a dostatečně dětinské, aby vykouzlily na mé tváři mírný úsměv. Nicméně na výslednou Tučkovu taškařici s notnou dávkou sentimentu zavzpomíná snad jedině Jirka Langmajer, který po závěrečných titulcích roztřesenými prsty vytočí číslo Karla Rodena a nesmělým hlasem špitne do sluchátka: Dobrou noc, ty starý bobře. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Prestoze jsem se vojenske sluzbe - stejne jako spousta kamaradu z rocniku - elegantne vyhnul, a mozna proto trva moje naklonnost k zelene barve, Langmajera v roli paragalanskeho lamace zenskych srdci skratka zeru. Ale jinak pekna agitka, jen co je pravda ;]] Slapetka!? Soudruzka me postrikala intimsprejem.... ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Aby se z toho Rodena jednou všichni nepo.... Náš největší herec, charakterní role... atd, atd... pan Roden má jen štěstí, že má "ruskej" xicht a tak si ho berou do těch americkejch akčních dramatickejch béček. No a? Z mýho pohledu hraje úplně všude naprosto stejně - nahodí žílu na čele, vykulí oči a je to... Moc ho neberu, především proto abych byl v opozici, že ho tak všichni vyzdvihujou ... Odvolávat se na zábavnou scénu kolem "bojové hry", jak tu mnozí činí, mi zas přijde úsměvné ve smyslu toho, že ten film obsahuje 2 tyhle bojovky a konec v paneláku a na koupališti. Vůbec nic víc, tenhle film je především o těch dvou hrách... Nic jinýho se tam neděje... Ale vtipný to celkem je, o tom žádná ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie z vojenského prostředí. Oceňuji herecké výkony Jiřího Langmajera, Karla Rodena i Vítězslava Jandáka. Přesto, že jsem kdysi na vojně také byl, nedokážu posoudit, kolik je v daném filmu skutečnosti a kolik jen invence filmových tvůrců. Myslím si, že i s odstupem let film zaujme. Děj má spád, nechybí ani jistý druh napětí ani humorně laděné scény. Smíchy se však za břicho popadat jistě nebudete. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu se objevuje klatovský masokombinát i jeho tehdejší skuteční zaměstnanci. (cariada)
  • Dle výpovědi tehdejšího náčelníka štábu průzkumného útvaru, se kterým natáčení filmu probíhalo, se v ději odráží i několik skutečných událostí, jako například Koubův (Jiří Langmajer) skok z okna. Autentické bylo tehdy útvarové nástupiště, posádkové cvičiště, veškerá výstroj i výzbroj, i podoba výcviku přežití, během kterého se skutečně konzumovaly slepice... ale i ryby, hadi, žáby a čaje z jehličí nebo bylinek. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)

Reklama

Reklama