Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Do tej štvrtej hviezdy tu čosi chýbalo, ale ja osobne som sa pri tomto snímku bavil. Pretože je to snímok civilný s príjemnou atmosférou a aj hereckým obsadením. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú hereckú show v podaní mojej obľúbenej Zuzky Kronerovej. To, že tu bolo množstvo klišé, ok, ale zas k takémuto žánru to jednoducho patrí. Podstatné je, že som sa pri filme necítil trápne a ozaj som si oddýchol. 65 % ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko se přes šílené Kdyby byly ryby nebo hodně podprůměrné Bajkery a Padesátku zmohl na vcelku koukatelný film o muži, kterého dohnala vlastní minulost. To co vyčítal svému zeťákovi na něj vyplulo na povrch. Jenže zároveň s tím přišel i trest boží a to skoro doslova. Zhrzená manželka pak logicky reaguje po svém. Chvílemi to úsměvná komedie je, chvílemi není, místy sledujeme tragikomedii. Herecké obsazení je nadstandartní, to si řekněme rovnou, podle toho jsou i herecké výkony skvělé, hudba je výborná, ale má to své mouchy. Zdeněk dělá rychlé pokroky, skoro až zázračné a dokonce je brzy schopen řídit auto, což ale nepodpoří dalším zlepšením po dokončení jízdy. Je to jistě možnost zamyslet se nad vlastními hříchy, které nás jednou doženou, na druhé straně manželka o jeho nevěře věděla a to jsem tušil o dost dřív, než se k tomu přiznala. Pak je ale otázkou, proč nevěru tolerovala a proč také reagovala neochotou se o muže starat, když pro ni odhalení překvapivé nebylo. I tak si ale myslím, že Petr Kolečko by se přeci jen mohl oprostit od klasických stereotypů v těchto typech filmů a více se zaměřit na vytěžení veškeré komediálnosti. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebudu tak přísný, jako jiní, v podstatě musím konstatovat, že pokaždé, když se vyloupla nějaká zajímavější myšlenka, byla udupána mnoha banalitami, klišé a scénami "jako ze života." Hodně pomáhají herci (již zmíněná Kronerová), či (díky Bohu!!) relativně civilní Lagmajer. Občas byl dobrý humor. Ale abych se trochu zastal tvůrců - pokud budou někteří zdejší majstři hodnotit charakter postav a ne kvality filmu, s databází to moc valné nebude. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama