Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Klasická milá romantická komédia, v ktorej najzábavnejšie sú paradoxne vedľajšie postavy, najmä Joe junior, najlepšou scénou poslíček, ktorý s pribehom nijako nesúvisí a životná láska hlavnej hrdinky nie je ten, ktorý spal. Napriek tomu a možno práve preto film baví, je úplne ľahký a na konci sú proste bošky bošky. Navyše Kým si spal má pre mňa aj nostalgickú hodnotu chlapca vyrastajúceho s tromi ženami. Videl som multikrát, ale dobrovoľne som si to pustil po prvýkrát až dnes. Dávam štyri, lebo takéto filmy je potrebné točiť. Make love not war. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto jasné, že spousta (většina) lidí tenhle film spíš odepíše a zařadí jej do nepřeberné směsi amerických romantických ptákovin... Pro mě osobně má však dočista jiný význam. Zatímco jsi spal byl jeden z prvních romantických filmů, které jsem kdysi dávno viděla a ačkoliv jsem schopná odříkat vám všechny repliky, nikdy se mi neomrzel a pouštím si ho pokaždé, když je mi mizerně a potřebuju si zvednout náladu. Příběh plaché Lucy, která má možnost všechno ve svém životě (aspoň na okamžik) změnit, když jako velká voda vlastně naprosto nechtěně vpadne do rodiny, která zase působí jako jedna velká lavina, mě pokaždé něčím dostane. Souboj dvou bratrů, z nichž jeden "spí", je prostě vánoční příběh, který v zimě zahřeje a v létě ochladí. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock to hrá tak, že inak ako za 5 sa to nedá. Dej nasladlý, gýčovitý, ale Sandra to dokázala vytiahnuť na maximum. ()

Joiner 

všechny recenze uživatele

Po posledním shlédnutí (a to už jsem fakt nevydržel v tahu) musím jít o hvězdu dolů. Bullockovou žeru od dob Demolitionmana a lecos jejim filmům odpustím, ale tahle romanťárna je tak americky naivní a sladká, až se mi z ní kazí zuby. A ta nepřetržitá hudba, která zní až parodicky romanticky.. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!" ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmeček, ovšem o to příjemnější a pohodovější. Sympaťák Bill Pullman a jeho ztřeštěná rodinka se setkává s "novým členem jejich rodiny" (půvabná Sandra) a my každé Vánoce musíme být u toho! Zkrátka a dobře, tento snímek máme opravdu hooodně rádi :) 85% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Lucy predstiera kvôli nedorozumeniu, že je snubenicou jedného muža, ktorý je v kome a medzitým sa zamiluje do jeho brata. Áno, je to predvidatelne, ničím film neprekvapí. Sandra je moc zlata a trochu romantiky nemôže škodiť. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco jsi spal je dost nenáročná, ale jinak příjemná komedie, u které není zapotřebí moc přemýšlet. Rozhodně se více pobaví ženy, protože tato romantika je určena jim. Nejprve sní Lucy o neznámém, aby ho pak zachránila a byla považována za jeho snoubenku. Jenže to by nebyla ta pravá zápletka sešitkových romantických knih. Hlavní hrdinka se musí zamilovat do jeho bratra. Film to není jen o jednom malém/velkém omylu, ale též o tom, kterak se jedna jinak opuštěná žena zamiluje i do nové rodiny. Ta je svými diskuzemi a přístupem sympatická. Ale zase tak velká komedie to není. Pokud jste ale fanoušky mladé Sandry Bullock, která je nezapomenutelná svými ďolíčky, pak asi zklamáni nebudete. Jinak se ale mezi romantickými komediemi jedná o průměr, kdy je dopředu jasné, jak to celé skončí. A bratr se chová od počátku docela důvěrně a místy až vlezle, což odůvodňuje tím, že Lucy podezřívá, ale já si myslím, že se mu už líbí. A to by asi bratr nebyl rád, že mu sourozenec dělá do holky, kdyby spolu byli opravdu zasnoubeni. A je třeba říct, že do poslední chvíle si to Jack myslí. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Rodinný přítel byl manipulativní čurák. Takhle to prostě nefunguje a definici romantický komedie si strčte s úctou někam. ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Kdysi byla Sandra Bullock má nejoblíbenější herečka, po znovu schlédnutí tohoto romantického filmu v klidu a od začátku do konce si už dobře vzpomínám proč! Měla šarm, měla jiskru, charisma a v neposlední řadě to byla (je?) pěkná holka. Odpůrci romantických komedií raději vypnout (tady se nejedná o nic jiného, nic navíc), pro ty kteří tento filmový žánr můžou, rozhodně velmi povedený film, 4/5! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Jedna z romantických klasík 90. rokov, ktorá ani tak nie je o láske, ale skôr o rodine a priateľstve. Najsilnejšou stránkou filmu je sympatické obsadenie, krásnou Sandrou počnúc a celou "vzorovou" americkou rodinou končiac... 65% ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Je to sice objektivně čistý průměr, ale tahle romantická komedie mi jednoduše zcela subjektivně přirostla k srdci. Krásná chemie mezi ústřední dvojicí zaplňuje celkem nerealistický příběh a pěkně zakončuje celé tohle pohádkové snění. No, co víc říct. Pro realisty spíš podprůměr, pro mě jakožto nenapravitelného snílka čistá dokonalost. Kéž by takových filmů dnes vznikalo víc. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Ono to celkem ujde, ale nejspíš je to víc pro holky. Sandra Bullock vypadá jako Michael Jackson. Ona tak vypadá vždycky, ale ještě jsem to nikde nepoznamenal. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Pôsobivosť Turteltaubovho filmu bezpochyby vychádza z výkonu Sandry Bullock. Hoci aj ostatní herci - najmä Peterova rodina - sa snažia, je to predovšetkým prirodzená Bullocková ktorá boduje a ktorej vykreslenie Lucy má svoje skromné kúzlo. Bill Pullman a Peter Gallagher na ňu pozerajú zo zančnej diaľky, zvlášť druhý menovaný a príliš nezaujme ani réžia scenár či kamera. Tri hviezdy, ale bez hlavnej predstaviteľky by išlo hodnotenie bez milosti rapídne dolu... ()

tomas_j 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě ani tak nezajímali hlavní hrdinové, ale "adoptivní" rodinka a syn majitele domu mě svými hláškami bavili celý film. Romantická rovina filmu byla jasná od počátku. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To už jsem myslela, že jsem viděl všechny romkom, které se dají zhlédnout. A on se mi ukrýval ještě takovýto skvost. OK, není to kasovní trhák a asi bych tomu nedala žádné důležité ocenění. Ale moje romantické srdéčko plesalo radostí, protože city z toho jen stříkají. Sandra Bullock tady ještě působí roztomile, přirozeně a Bill Pullman prostě má svoje kouzlo. Hráli to moc hezky a celý film jsem se bavila, jak chudák Lucy nedopatřením musí předstírat, že je snoubenkou muže v komatu a přitom se jí dostává pozornosti od bratra onoho fešáka, kterého Lucy zachránila před vlakem. ()

Reklama

Reklama