Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh bude plný dramatických až tragických zvratů... V jednom pražském hotelu se objeví trojice povedených podvodníků, kteří nabízejí výhodnou směnu valut. Na tuto návnadu se jim podaří nachytat nezkušeného číšníka Petra Hastíka (L. Vaculík). Ten si vypůjčí od rodičů kolegyně (M. Hudečková) potřebné peníze. Výměna však proběhne poněkud jinak, než si Petr Hastík představoval. Obálka, ve které měly být marky, je plná nastříhaných papírů, a po podvodnících ani stopy. Hastík se tak rozhodne pátrat na vlastní pěst. Při pronásledování podvodníků je však sražen autem a smrtelně zraněn. Zde začíná případ, jehož vyšetřováním je pověřen za pomoci ostatních Kamil Hamřík (P. Zedníček)... (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý případ. Parta tureckých chlapíků vydávající se za Italy objíždějí pražské hotely a nabízejí číšníkům marky. Jenomže to by nebylo, aby v tom nebyla jistá levárna. Poslední příběh se zajímá o podvodníky dokonce zahraniční v dnešní době již v nepochopitelném byznysu. A že to nebudou mít vyšetřovatelé pranic jednoduché je více než jasné. Jak se říká, to nejlepší na konec a tady to platí dvojnásob. Druhá série krimi a detektivních příběhů jedné pražské kriminálky se uzavírá. Škoda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jdeme do finále! Poslední díl nás přivede k trojici přičmoudlých „Italů“ – vlastně Turků, kteří kšeftují se zahraničními valutami a jejich obětí se stane bláhový číšník Vaculík, který za to následně zaplatí životem. Dokonce je všechny tři bez problémů zmákne jedna prostitutka, pro kterou to není žádný problém a nechají se tak debilně usvědčit benjamínkem…Průměrnou úroveň si to ale udrželo, to zas ne – až je mi skoro líto, že tahle kriminálka končí… ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Všichni tři ?" - "Není pro Táničku žádnej problém." Další povedený díl, vůbec ty díly natočené dodatečně v roce 1986 jsou docela nadupané. Zde vidíme ilegální výměnu valut, výkonné prostitutky, tento díl je ze všech asi "nejmodernější". Také zde dostali příležitost mladí herci - Lukáš Vaculík, Karel Roden, Tomáš Töpfer. Povedené zakončení solidního seriálu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že je tohle poslední díl, tak je to takové prazvláštní rozloučení. Dobrých 20 minut trvá představení samotného případu (Potěší mladí Vaculík a Roden), asi se tvůrci inspirovali v Columbovi nebo co...Samotný případ je pak vyřešen v cuku letu, a řeší se spíš, jak pachatelům dokázat samotný skutek. Nejvíc potěšila exkurze do dalších částí kriminalistické práce, ale jinak nic moc. Na závěr by to chtělo něco velkolepějšího. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě slabší úvod, kdy první čtvrthodinku sledujeme podvedeného Vaculíka a jeho snahu vypátrat podvodníky, kteří ho následně usmrtí. Jestli se tím zdlouhavým úvodem snažili k němu vyvolat nějaké sympatie, tak u mě to nezabralo - chlapec chtěl rychle a nelegálně peníze a pak čumí jak puk, jak ho pěkně očesali a slibuje pomstu. Pak se vlastním tělem snaží zastavit auto - taky ho mohlo trknout, že auto bude asi trochu silnější. Následné detektivní pátrání zaujme řadou zajímavých pasáží nebo charakterů - namachrovaná šlapka, záznamy sportovních utkání, recepční alá policista, taky Kamil zas jednou prorokuje, jak to půjde snadno, aby v dalším střihu oznámil "Břéto, my je nemůžem najít". Taky ti pachatelé byli fikaní, jak hned v prvním momentu pochopili, že hlavní důkaz proti nim není a tak tvrdošíjně zapírali. S tím souvisí i slabší konec, kdy ten Jiříčkův finální důkaz mi nepřijde moc zásadní a nevidím důvod, proč se po něm přiznávat (jak tu někde padlo, ani nevíme jistě, zda se vůbec přiznali). Jinak jen pro zajímavost, Krampol se v téhle epizodě objeví jen na pár sekund na závěr bez jediné věty, to byl nejmenší prostor pro jednu z hlavních postav v celém seriálu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Termín „valuta“ (italsky „to, co platí“ od valere, platit), jenž v epizodě zazní, je pojem pro peníze zahraničních měn v hotovosti – ve formě mincí nebo bankovek. (sator)
  • V epizodě je dvakrát zmínka, že trojice podvodníků je ve věkovém rozmezí 20–35 let. Přitom nejstarší z nich vypadá, že dávno překročil padesátku. (Fenk)
  • Číšník Petr (Lukáš Vaculík) říká: „Pět tisíc marek po deseti korunách, obratem je střelím za dvanáct a má výdělek 10 tisíc“. Jenže v té době stála marka na černém trhu mnohem víc, v průměru kolem 20 Kčs, takže výdělek by byl mnohem větší. (sator)

Reklama

Reklama