Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když sem čekal trošku něco jiného tak nakonec byla tahle ruská road movie solidně zábavná a i přes některá klišé fungovala bez větších výhrad.I když tu řádí neznámá nákaza,která zabijí do tří dnů,jde v prvé řadě o komorní příběh dvou/tří rodin,které spolu putují k bezpečnému místu.Plusem je rozhodně to,že postavy se nechovají úplně nelogicky (v rámci toho co se v seriálu děje) a větší část z nich je i přes průvodní rozpaky celkem sympatická.Sem s druhou řadou...70% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ruský Walking Dead bez zombíkov. Narazil som nato náhodou ale som milo prekvapený ako to nakoniec Rusáci pojali. Postavy sú bombové, súťaž miss sympatia asi nevyhrajú ale dokáže im fandiť. No a tie vzťahy medzi nimi tak tie sú na nezaplatenie. Ruský venkov je tak isto topka, a časť kde tetky z dediny ( presne také isté ako stretávame aj my doma) sa ozbroja zbraňami z WW 2 a vystrieľajú profesionálnych vojakov. 65 ročná nadržaná žena a nestabilná posteľ je príbeh zas o inom. No a keď vám umiera žena, čo je najlepšie spraviť keď ste rus... no predsa ožrať sa a vyspať sa s exmanželkou. Toto je len pár highlightov z tohto neskutočné seriálu. Ale teraz vážne, natočené je to skvelo, má to dravosť a ja som sa skvelo bavil. U mňa silné 4* a teším sa na pokračovanie. Kde dúfam ale pridajú viacej o nákaze, pretože tá figuruje veľmi málo. PS: Ukradnutie soundtracku Inception a Sunshine je tiež super. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až na skoro úplný závěr neskutečná pecka. Už tam chyběli jen zombíci a byla by to taková ruská vylepšená verze Walking Dead. Ale ti tak jsem nucen konstatovat, že tohle se prostě povedlo. Děj krásně odsýpá, herci nám přibývají a zas ubývají, a i když je tam i dost akce, najde se dost času na jednotlivé charaktery a vykreslení postav. Za mě určitě ano, zatím po první ( a doufám, že ne poslední) sérii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť raz prišli s niečím zaujímavým a s iným pohľadom na problematiku pandémie. Celkom dobre dokázali zvládnuť a predostrieť pred diváka psychológiu chovania sa ľudí v čase všeobecného chaosu. Áno, takto by to mohlo vyzerať naozaj - skrátka ľudia sú ako divé svine keď ide o život. A posledný diel celkom slušne navnadil na ďalšiu sériu. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)
  • Ve 32. minutě hraje píseň „Why Can't You Feel It?“ od Gem & The Deadheads. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Ty Nesi Menya Reka“ od Lyube. (Duoscop)

Reklama

Reklama