Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na hranici čtyřicítky životem poněkud zklamaný Mitch se nechá přemluvit kamarády se smyslem pro každou legraci k hnaní dobytka jako za starých časů. A tak tu máme takovou moderní westernovou komedii, která by se mohla také označit jako prázdninová dobrodružství chlapíků ve středním věku. Jedná se o vcelku smysluplný příběh se zajímavými momenty vážnosti i humoru na pozadí splnění klukovského snu a dobrodružství. Příběh je dobře postavený, plynulý a takřka životní. Film svým způsobem pro správné chlapy. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa mi táto komédia páčila v minulosti, páči sa mi aj dnes. Dnes sa už bohužiaľ také netočia. Komédia, ktorá vie byť naozaj vtipná, no nie vulgárna a prehnaná (iba miestami a iba trošilinku) a hlavne s realistickými postavami s realistickými problémami (v tomto prípade s krízou stredného veku). Skvelý Billy Crystal a Jack Palance (ten dostal za vedľajšiu úlohu svojho jediného Oscara a aj jediný Zlatý Glóbus). A k tomu dobrý scenár. V mini roličke debutoval na plátne ešte detský Jake Gyllenhaal. :) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řek bych, že jde dneska už o klasiku mezi dobrodružnejma komediema a televizní evergreen. Billy Crystal opět hraje postavu, která nechodí pro sarkasmus daleko a je nutno říct, že mu tyhle role jdou prostě nejlíp. Ostatní herci ale taky potěšili. Příběh slušnej, některý gagy se fakt povedly na jedničku. Lehce dramatická dějová linka týkající se krize stedního věku, kterou prožívali hlavní hrdinové, taky nakonec zafungovala. Za mě jednoznačně spokojenost, čtyři silnější hvězdy. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zcela klasické schéma komedií, kdy je někdo zvyklý na něco vržen někam jinam, kde je všechno úplně odlišné. Bylo to tu již mockrát a ještě mockrát bude. Jsou dva druhy, buď je necivilizovaný křovák hozen přímo do centra nějakého velkoměsta, nebo naopak nějaký kravaťák doprostřed divočiny. Teď už záleží jenom na scénáristovi, jak se s tím námětem popere a jakou vymyslí zápletku, proč je ten daný hrdina vržen právě na to dané místo a jaké vtipné situace z toho vytěží. Zda se uchýlí k nechutné trapnosti jako je Borat seroucí uprostřed ulice plné lidí, nebo jestli na nás vytasí skvělé jemné vtípky jako „Tomu říkáš nůž? …Tohle je nůž!“ Dobrodruzi z velkoměsta měli štěstí. Jsou plní lehkých vtípků, svižné akce, krásné hudby a především skvělých typů herců, kteří z jejich postav dělají živé bytosti, i když trošku nemehloidní! Několik scén je geniálních – debata o baseballu, souboj určení správné chuťě zmrzliny po daném jídle a naprostá většina je úsměvná. Díky slušnému úspěchu u diváků jsme se dočkali i druhého dílu, sice pod taktovkou jiného režiséra, ale se stejným hereckým týmem a srovnatelnou zábavou. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

U týhle pohody jsem se fakt bavil. Suchý ironický humor propaguju, takže prupovídky Crystala mě rozesmávaly vlastně pořád. Hlášek je nepočítaně. K tomu přidejme nádhernou krajinu, sympatický zbytek postav a vkusně zapracovaný vážný prvek. Relaxační komedie bez hnusů, pinďourů a paniců mám nejradši. Pustim si určitě brzo znova. -"I have a roping disability." ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama