Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby krtek viděl, tak vyleze na povrch, aby se mohl podívat právě na tento film, kde to konečně někdo z podzemí nandává stvořením z povrchu. Tremors je určitě zábavné béčko, které možná rozvádí písečné červy z Beetlejuice :-D, ale rozhodně se nejedná o nejlepší díl série, protože první díl se nemůže rozhodnout, kterým směrem se má vydat. Na horor je tu nevýrazná atmosféra a na komedii to také není. Hlavně v porovnání s velice zábavnými pokračováními je tu málo odlehčujících momentů. Tremors je prostě vtipný dobrodružný snímek, který stojí na výborných tricích (nejlepší ze série) a zajímavých postavách v podání dobrých herců (Za pozornost stojí v té době ještě né tolik známý Kevin Bacon a Michael Gross, který má sice málo prostoru, ale v dalších dílech se z něj stal tahoun série). Takže ve finále dávám 3* a budu rozhodně opatrně našlapovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kéžby takových filmů bylo víc. Kravina na entou, která o sobě ví, že je kravina na entou, a dělá co může, aby diváka alespoň pobavila nejenom dialogy, ale i scénami. A hlavně, aby si udělala prdel z filmů podobnýho typu. A co víc. Natočeno je to fakt dobře. A přitom stačí tak málo. Jeden z těch mála bláznivých filmů o mimozemšťanech a mutantech, který z diváků nedělá blbce a nesnaží se za pár tisíc korun natočit vážný horor o super žábách, zmutovaných piraňích nebo teď už velice zajímavých 3D příšerách s čímkoliv abnormálním a připraveným nás sežrat. Tohle je čistá legrace a to se mi na tomhle filmu hrozně líbí. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedené a velmi zábavné béčko. Je tu humor a je tu i napětí (má to sice v kolonce "horor", ale bát se u toho asi nedá, i když pár lekaček tam je). Burani Kevin Bacon a Fred Ward jsou příjemná hláškující dvojka. Postavy jsou sympatické a člověk jim fandí. Červi sice na film z roku 1990 vypadají trochu staře a lacině (leč stylově), ale to vůbec není výtka. Vždyť jde jen o zábavu... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V rané pubertě jsem si u "Chvění" napětím ohlodávala nehty a bez dechu sledovala, jak si ten fešák k sežrání Kevin Slanina (a ti ostatní zanedbatelní přicmrndávači) poradí s útokem obrovských, pažravých červů. Zamilovala jsem si tenhle film (a Kevina!) a toužila ho vidět znovu. O nějakých 12-13 let později se naskytla příležitost, akorát místo rozjitřených nervů jsem musela čelit prudkému náporu na bránici... a Kevin mi stále plašil hormony. Nedávno jsem část "Tremors" viděla potřetí, zase jsem se nachechtala (ale decentně - inkontinence je sviňa!) a bóže, ten Kevin byl takový sladký chlapeček, ale Fred Ward, to je správně drsný týpek!:-) Hodnocení je "mírně" ovlivněno nostalgií: 75%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pouštní červi v Lynchově Duně byli sice větší, ale s těmi nevadskými je zase větší zábava. Na téhle stylové oddechovce ovšem oceňuju nejen humor a výborně vybrané herce, ale taky její roztomilé oldschoolové triky. Takže žádná bezduchá počítačová animace, ale poctivé červí "loutky" plné slizkého barevného sajrajtu, který se krásně rozprskne okolo, když toho vzteklýho tlustýho parchanta vyhodíte do vzduchu domácím granátem, nebo to do něj nakropíte medvědobijkou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (20)

  • První film country zpěvačky Reby McEntire. (Chatterer)
  • Val prehral s Earlom hru papier/kameň/nožnice trikrát zo štyroch pokusov. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 8 (okrem oviec a koní). (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama