Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z "gremlinsovských" čias. Neviem na koľko to brali tvorcovia ako komédiu, ale dnes to vyznieva príjemne úsmevne (nie že by som sa rehotal, ale je to zábavne naivné). Herci občas prehrávajú, občas sú westenovo cool. Dnes už jednotlivé útoky nemajú ten drajv ako kedysi (chýba lepšia akcia i gore), preto to občas pôsobí rozvláčne. Inak fajn žánrovka... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film. Aj ked som dost proti kombinacii horor/komedia, ak to natoci ale reziser Ron Underwood a ako hlavnych hercov obsadi vyborneho Bacona a Warda, tak je to OK. Rovnako, ako OK je to vtedy, ked horor zmixuje s komedialnymi prvkami napriklad Peter Jackson /Bad Taste, Braindead ...../. Chvalim vyborne dialogy, zaujimave cervy, miestami az strasidelnu atmosferu a nechybaju ani akcne sceny. 83 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Bodla by ňáká helikoptera. Nebo tank." Moja obľúbená nostalgická pecka z čias, keď to na Filmnete bežalo ako Krajina raketových červov (kokos!). Ono to môže pôsobiť ako béčko, ale v skutočnosti to má geniálny kasting, nepredvídateľný scenár (prameniaci jednak z fakt originálnych beštií a jednak z originálnej výpravy v podobe mestečka v púšti), produkovala to Gale Anne Hurd a masky/triky sú výborné. K tomu pôvabný zmysel pre humor, zohraná flákačská titulná dvojka, ktorá by si rozhodne mala čo najskôr prestať strihať, vtipné dialógy a hlášky („Podľa mňa sú z vesmíru.“), svieži "country" fíling, divoký dej svižne upaľujúci dopredu, nezabudnuteľné scény a parádne nápady (stĺp elektrického vedenia, vôbec celkovo nápad s obludami pohybujúcimi sa pod zemou a reagujúcimi na vibrácie na povrchu je famózny). Skvelé postavy, ktoré si obľúbite (z militantného pošuka Gummera sa postupne stal maskot série), majstrovské ústredné duo (Bacon a Ward spolu fungujú božsky, nanešťastie Bacon zo série okamžite odišiel, nechal bezmocného Warda osamote a nakoniec odišiel aj ten). Hoc bol film kasový trhák (rozpočet 11 miliónov, celosvetová tržba 48), dvojky sme sa dočkali až o 6 rokov neskôr. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby krtek viděl, tak vyleze na povrch, aby se mohl podívat právě na tento film, kde to konečně někdo z podzemí nandává stvořením z povrchu. Tremors je určitě zábavné béčko, které možná rozvádí písečné červy z Beetlejuice :-D, ale rozhodně se nejedná o nejlepší díl série, protože první díl se nemůže rozhodnout, kterým směrem se má vydat. Na horor je tu nevýrazná atmosféra a na komedii to také není. Hlavně v porovnání s velice zábavnými pokračováními je tu málo odlehčujících momentů. Tremors je prostě vtipný dobrodružný snímek, který stojí na výborných tricích (nejlepší ze série) a zajímavých postavách v podání dobrých herců (Za pozornost stojí v té době ještě né tolik známý Kevin Bacon a Michael Gross, který má sice málo prostoru, ale v dalších dílech se z něj stal tahoun série). Takže ve finále dávám 3* a budu rozhodně opatrně našlapovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pouštní červi v Lynchově Duně byli sice větší, ale s těmi nevadskými je zase větší zábava. Na téhle stylové oddechovce ovšem oceňuju nejen humor a výborně vybrané herce, ale taky její roztomilé oldschoolové triky. Takže žádná bezduchá počítačová animace, ale poctivé červí "loutky" plné slizkého barevného sajrajtu, který se krásně rozprskne okolo, když toho vzteklýho tlustýho parchanta vyhodíte do vzduchu domácím granátem, nebo to do něj nakropíte medvědobijkou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme sa použili zábery len z dvoch interiérov – Walterov obchod a Burtov a Heatherin úkryt. Zvyšok boli všetko zábery z exteriérov. (beso74)
  • První film country zpěvačky Reby McEntire. (Chatterer)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama