Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to žánr přesně pro mě, tak jsem u toho trpěl jak zvíře...skoro všechno špatně(herci, režie,kamera..). Jistá svérázná snaha je znát u designu dekorací(byť jde o zlodějskou parafrázi na Gigera) a ta ženská svlíkačka s červem byla dejmetomu "lepší než zbytek"... Nevím proč tomu velkoryse prdnu dvojku-ale je to porod na to koukat. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemné dve hviezdy. Bavilo ma to,nenaštvalo, len je to proste moc lacné, triky úsmevné a trošku moc nápadne sa to podobá na o dva roky staršieho Votrelca. Toto je ale béčko (nebyť Englunda, bolo by to céčko) a to, že to bude po niečom opakovať, to má v popise žánru. Proste lacné, blbé, zábavné. V jednej veci má ale Galaxy of Terror predsa len pred Votrelcom navrch a to je napadnutie hostiteľa. Žiadne zámotky, larvy a podobne, ten votrelec vás pekne po staru znásilní! Nebyť záveru, ktorý stavia predchádzajúci dej na hlavu, išiel by som s hodnotením aj na tri. Samozrejme v rámci žánru. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán Roger William Corman obohatil filmový svet mnohými nízkorozpočtovými filmami. Väčšinou to boli snímky s horrorovou alebo sci-fi tématikou. V prípade titulu "Galaxia teroru" sa angažoval ako producent. Réžie sa chopil Bruce D. Clark. Záchranná misia vesmírnej lode Explorer na asteroide Morgentus je typickým produktom americkej béčkovej sci-fi horrorovej produkcie zo začiatku osemdesiatých rokov minulého storočia. Mizerní nesympatickí herci, smiešne filmové triky, lacné kulisy, chabá atmosféra, hlúpe dialógy. ** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Galaxie teroru“ má herce, kteří se v hororu stali celkem legendami, ale jejich čas měl přijít, jejich status se budoval postupně. A snad právě díky nim snímek úplně nezapadne, i když jinak je spíše takovou splácaninou všeho možného. A dohromady to moc nefunguje. Rozhodně ale potěší triky, které jsou dělány klasickou cestou. K těm mám vždycky blíže než k počítačovým. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi, na první pohled silně inspirované (a v mnoha ohledech ho nestydatě kopírující) Scottovým ´Vetřelcem´a produkováno béčkovým guru Rogerem Cormanem, které je v dnešní době zajímavé snad pouze ze tří důvodů : jednak bylo ve tři roky staré anketě filmových publicistů zařazeno mezi 50 nejhorších filmů všech dob, dále za jeho výpravu a podobu kulis byl zodpovědný tehdy neznámý začínající James Cameron a tu třetí pozoruhodnost si nechám na konec. Nutno říct, že oné kulisy, které v několika málo záběrech s podivem působí i nákladným dojmem, jsou to jediné řemeslně zvládnuté na celém filmu. Ostatní filmové složky patří někam do galaxie po bok Eda Wooda, Berta I. Gordona a další neumětelské legendy. Bráno ale okem nadšence pro B-movies, je to chvílemi i docela nechtěně zábavné, zejména některé vynalézavé mordy. Mezi nimi hraje prim smrt jednoho z členů posádky - černošského kosmonauta ozbrojeného samurajskými hvězdicemi (zatímco jeho kolegové třímají v rukách laseromety), když ho zabije jeho vlastní uříznutá ruka, která se plazí po zemi, sebere jednu z hvězdic a smrtícím hodem nebohého černocha skolí. Kdyby to bylo bráno s nadsázkou jako třeba Raimiho Evil Dead II. (na kterého jsem si při scéně s rukou nutně vzpomněl), nepůsobilo by to paradoxně tak směšně, jako u ´Galaxy of Terror´, které se celé tváří smrtelně vážně. Nicméně jeden primát přeci jenom toto Cormanovo produkční dítko má: je to bezpochyby jediný film z celé řady alien-klonů, kdy vetřelec v poměrně explicitním podání zabije jednoho z členů posádky, respektive členku, znásilněním. Pozorovat vetřelčí monstrum z předaleké galaxie, jak celé nadržené strhává skafandr z nebohé astronautky, je pro daný žánr pohled vskutku nevšední :o) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a Santa Monice. (Terva)
  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)

Reklama

Reklama