Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (154)

Gig 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu jsem se vyhýbal jako čert kříži. Proč? Další kriminálka, Lupin a černoch - No jo no., Netflix. No a nechtěl jsem si zkazit klasiku, na kterou mám jen ty nej vzpomínky. A nemyslím jen knihy, ale i seriál ze sedmdesátých let. Poté jsem zjistil, že to navíc posunuli do dnešní doby. Říkal jsem si proč? Vím,  fungovalo to u Sherlocka, u Whitechapelu,... Jenže Lupin je o zlodějíčkovi, o aristokracii, o romantice, Francii, nápaditosti. Kriminálku jsem v tom nikdy nehledal primárně. I když to tajemno, napětí tam taky má své kouzlo. No neměl jsem se k tomu. Nakonec jsem se k tomu dokopal a jsem velice rád, že jsem tak učinil. Čekal jsem, co díl, to jinou zápletku, vtip, šarm. Místo toho jsem dostal jeden dlouhý příběh s plno narážkami s příběhy o legendárním zlodějíčku. Místy mi to připomínalo film Bídníci 20. století. A teď myslím ono pozadí - sice jsme někým jiným, ale veskrze každý z nás má něco z Valjeana, někdo vždy bude Cosettou či Fantinou nebo Javertem. Tak tento přesah vidím i tu. Akorát nemluvíme o románu Viktora Huga, ale o Arsenu Lupinovi. I ty paralely z příběhy z knížek tam jsou, obdobně jako v onom filmu. Navíc Omar mě velice bavil a bavil mě i ten jemný humor. Je třeba seriál sledovat ve francouzštině s titulky. Už kvůli autentičnosti. A že je seriál místy naivní. A nejvíc v druhé sérii. Ano je. Ale to k Arsenovi prostě patří. Kdo chce pohodu, energii, trochu tajemna a chce se bavit. tak vřele doporučuji. Jsem zvědavý na třetí řadu a co vůbec přinese. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tak nějak pohádkový příběh o chlápkovi, který se inspiruje knihou o galantním zlodějovi. Hezky se na to kouká, tempo sice není obvykle nějaké bláznivé, ale určitě nebude nudit. Omar Sy v hlavní roli byla dobrá volba. Drzý náběh na další sezónu snad ani nevadí. 4* S02: nic moc nového, tak nějak je jasné, že to všechno dopadne dobře. Některé části podvodů jsou fajn, ale jiné seriály/filmy toho jsou schopni docílit v jednom díle a ne to roztahat na celou sérii. 3* - pokud opravdu bude 3. série, asi si nechám ujít. ()

Reklama

jprmusic odpad!

všechny recenze uživatele

Od třetího dílu mi začal hlavní hrdina lézt poměrně dost na nervy. Z frajera, kterej chce napravit starý křivdy se vyklube vychcánek, kterej od malička akorát ojebává lidi, zneužívá svoje přátele a kamarády a jako otec se chová jako nezodpovědnej debil. Nemluvě o tom, že jakoby inspirace a použití jména slavného francouze zavání spíše brutálním zneužitím dobré značky než tou inspirací. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na seriál Netflixu, a to koukám denně!, velmi povedená záležitost a dá se říct, že lehké vybočení stereotypu. Celé to stojí na Omarovi a jeho charisma a funguje to. Ale sympatických obličejů i postav je tam spousta. Zápletka parádní. Co bych vytkl a mě teda chybělo hodně, byla absence jeho vývoje. Máme flashbacky do minulosti, ale chybí mi tam právě ta doba, kdy se z mladého naivky stal onen Mr. Lupin. Ale! Co není, může být. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je výborný. Francouzský Netflix opět zabodoval. :+ Nejsem nějaký fanda Arsenal Lupina, viděl jsem to jednou jako dítě, ale tohle na něj hodně vkusně a citlivě navazuje. Omar Sy si to pravdu dává a přeji mu to. Mám pocit že od Nedotknutelných měl fakt smůlu na role. Tady opravdu krásně vynikne jeho komediální talent a rošťácký charisma. Klidně bych mu svěřil nějaký slavný věci po Belmondovi, šlo by mu to. Více v mé recenzi: http://serial.tvzone.cz/lupin-tv/recenze/ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)
  • Dom, v ktorom žije rodina Pellegrinovcov, je presne ten istý dom, v ktorom býval Phllipe vo filme Nedotknutelní (2011). (peetrejr)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama