Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (17)

1. kapitola (2021) (S01E01) 

Dlouho odkládaný hit z francouzské stáje Netflixu jsme se rozhodli doma konečně zkusit a od prvních pár minut jsme věděl, že jsme rozhodně nesáhli vedle. Sympaťák Omar Sy po úzasných rolích v Nedotknutelných i I my dva jsou rodina zase jednou dokazuje, že mu ty šibalské grimasy budeme žrát ještě pekelně dlouho. ()

2. kapitola (2021) (S01E02) 

Nadstandardně poutavá francouzská seriálová jízda, která míchá mysteriózno s poměrně zdařilou akcí a dodává mi dostatečné chutě sledovat další a další díly. ()

3. kapitola (2021) (S01E03) 

Chvilkami už jsem se trochu ztrácel v propojení všech souvislostí, posléze ale do sebe začne všecko hezky zapadat a já už si jen užíval. Assan je prostě borec! ()

4. kapitola (2021) (S01E04) 

Čtvrtý díl by mě skoro vůbec nebavil v porovnání s doposud viděnými, dvojice detektivů, co se mermomocně snaží Lupina dostat, je ale fakticky skvělá. ()

5. kapitola (2021) (S01E05) 

Cliffhanger jak má být, nechtěl bych být zpátky v lednu, kdybychom netušili, kdy se dočkáme rozuzlení. Takhle se na něj můžu naštěstí vrhnout už dneska večer. ()

6. kapitola (2021) (S02E01) 

S cliffhangerem z první “série” si tvůrci pohráli více než zdařile, doufal jsem, že tak sympatický policista nebude ve finále žádnou sviní, ale přesně naopak. Sice bych klidně bral, aby se zas kradlo, ale tenhle hon za pomstou já můžu. ()

7. kapitola (2021) (S02E02) 

Klasický mustr toho, komu a čemu může nejen hlavní hrdina, ale i samotný divák věřit a komu a čemu radši ne. Já ale nejsem nijak zběhlý v předvídání děje a radši si ty i sebemíň šokující momenty dost užívám. ()

8. kapitola (2021) (S02E03) 

Vztah Assan/Juliette mi přijde krajně nevhodný do celkového story, osobně bych se bez něj zcela obešel. Tvůrcovsky se ale bohužel podařilo touhle linkou zastínit jinak zběsile kupředu letící hon na Pelegriniho a zároveň na Assana, čímž má spokojenost poněkud klesla. ()

9. kapitola (2021) (S02E04) 

Z Lupina se stal právem hit, konečně i Francie má svou “vlajkovou loď” na Netflixu. Ale nebýt prezence Omara Syho, které ho nejen já, ale i celý svět milujeme kvůli Nedotknutelným, tak tenhle seroš zapadne prachem. ()

10. kapitola (2021) (S02E05) 

Očekávané vyvrcholení, které si ale pravděpodobně dost věřilo, že může navazovat a s tím se musíme všichni smířit. Jestli bude mít Lupin ještě co vyprávět, je ve hvězdách. Ale určitě budu u toho. ()

1. kapitola (2023) (S03E01) 

Guess, who’s back? Yes, Asan Diop, obávaný francouzský zloděj, co už za covidu dobýval nejen domácí Netflix a nás doma si získal už svými prvními dvěma sériemi. Na ty se konečně navazuje a zatím je se čím kochat! ()

2. kapitola (2023) (S03E02) 

Tvůrci se s nabobtnalými zvraty zjevně inspirovali u španělské La Casy a nebojí se to dávkovat tak, že člověk ani nestíhá vstřebávat a spojovat skládačku. Do toho se nám niterněji představuje linka z minulosti a rozhodně bude ještě na čem stavět. ()

3. kapitola (2023) (S03E03) 

Vysoké kvality jsou tu poznat každým druhým momentem, seriál neskutečně dospěl a hodně zastiňuje zostyšné modré díly předchozí řady. Do pětky tu nechybělo mnoho, jen některé rádoby zvraty a kličky působí až pohádkově. ()

4. kapitola (2023) (S03E04) 

Pětka bez debat za Bena, coby nejlepšího side-kicka, kterého můžete momentálně na seriálovém poli vidět. Doufám, že i tady čouhalo nejedno eso z rukávu a rozhodně to takhle neskončí. ()

5. kapitola (2023) (S03E05) 

Claire bývala poměrně plochou postavou, pro jejíž nezajímavost jsem si ji skoro nepamatoval, teď se jí konečně dostalo řádného prostoru a i to dělá třetí sérku fakticky rozhodně nejlepší ze všech dosavadních. ()

6. kapitola (2023) (S03E06) 

Mírný sešup dolů v dávkování nejen informací, ale i funkčních zvratů, na které jsem tu byl do teď zvyklý. ()

7. kapitola (2023) (S03E07) 

Ukončení, jak se sluší a patří. S řádným cliffhangerem na možné další dění a zároveň s možností, kdyby se Netflixu už nechtělo pokračovat. Ačkoli by to po téhle velmi silné sedmici byla věčná škoda. ()

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama