Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Recenze uživatele Untentrauer k tomuto seriálu (2)

Lupin (2021) 

První sérii jsem už recenzoval. Teď to vezmu globálně. Ať už jsou pohnutky jakkoliv ušlechtilé, bude zloděj vždy jen zlodějem. Okrádat staré babky a dědky  a z utržených peněz si pak sám žít na vysoké noze není zrovna gentlemanské a ani to není o nic lepší, než ti které okradl. Hrát si na geniálního zloděje s dokonale promyšlenými plány loupeží a přitom ohrožovat nevinné lidi a své blízké….To prostě není dobré. Kvůli tomu a dalším věcem (viz recenze první série) jsem si nedokázal najít k hlavnímu “hrdinovi” cestu. A opravdu jsem se snažil. Postavu inspirovanou románem od Leblanca jsem si představoval úplně jinak a tento seriál mé představy absolutně nesplnil. ()

Série 1 (2021) (S01) 

Moje naprosto přesná představa postavy Lupina se absolutně neslučuje s hlavním představitelem tohoto seriálu byť si moc dobře uvědomuji, že Assane (Omar Sy) se jím pouze inspiruje a nesnaží se ho nahradit. Nicméně i tak je velmi vtipné sledovat například  jeho převlek "oranžové čepice" za přeříkávání odstavce z Leblancovy knihy popisující mistrnou dovednost dokonale měnit podoby. Autoři si to sice uvědomili a tak se Assane převlékne za dědka s hadrem na palici, ale stále platí - je to moc nápadné! Chci tím říct, že nenápadného člověka by neměl hrát dvoumetrový hromotluk s velice výraznými rysy, které nezmění ani jeho pokus s falešným obočím a bramborovým nosem...LOL. I kdyby ale hlavní postavu hrál jiný herec, pak by to nezměnilo bolestné sledování zřejmého děje, kde opravdu útrpně čekáte, kdy Assane za použití svých složitých triků s fantastickým rozuzlením a s odříkávání zásad a metod z odstavců knihy konečně přijde na to, co bylo zřejmé již od druhého dílu. Abych jen nekritizoval, tak uznávám, že některé triky a nápady jsou moc dobré a kreativní. Jenže co naplat, když pak Assane udělá několik tak triviálních chyb kvůli kterým například zemře člověk? Je to, jako matematik, který vypočítá hmotnost Marsu, ale v obchodě ani neví, kolik má rohlíkůů v pytlíkůů a u někoho takového na detailech opravdu záleží, pokud si chce hrát na Lupina!!!!!! P.S. Všimli si autoři, že je to černoch, nebo to je jen další dokonalý převlek? ()

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama