Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dejte si na ně pozor, vážená slušná socialistická společnosti, na ty podezřelé, podvratné, chlastající a nezodpovědné hudebníky. Stýkají se s tlustými mafiány v černých brýlích (chudák Libíček nemohl v té začouzené hospodě vidět na krok), pašují kradené zboží a vraždí. A když se mezi ně zaplete krásná nevinná dívka jako zpěvačka (Jana Šulcová), nemůže to s ní dobře skončit. Ještě, že je tu vyšetřující pošťák, který případ rozklíčuje. ..........to je ale nesmysl a až z toho číší tehdejší politická masáž. Z dnešního pohledu působí toto dílo smutně úsměvně, hudební vstupy kapely až směšně trapně. Říkali mi spolupřihlížející pamětníci, že na takovou hudbu se tedy rozhodně davy nehrnuly. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechová krimikomedie. Pachatel je jasný při prvním pohledu do kamery :-). Maximálně funguje Vorlíčkovo vedení herců - Janu Šulcovou s Václavem Postráneckým baví svět, i když amatérsky řeší případ vraždy. Jana Šulcová imituje Marii Rottrovou přesvědčivě. Hlášky: FOTR (J. Moučka): "Nazdar hodiny; KŘÍŽEK (J. Libíček) k MIKYMU (L. Mrkvička):"Abys věděl, jak se máš chovat v cizím bytě.". FRAJEŘI PŘED BAREM k MARKOVI (V. Postránecký): Nemáš sirku, náhodou?" -"No jistě."; závěrečná potyčka: "Mějte rozum chlapi, nejsme na Divokým západě." ()

Reklama

offlineman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dobrá krimi s hodně akčním Vaškem Postráneckým! Jan Libíček v zajímavé roli a Jana Šulcová zamlada měla něco do sebe, byť mě vytáčela těmi svými stalé měnícími parukami! Dobrá píseň o utíkajícím životě!Moc nechápu to nízké hodnocení! Zřejmě respondentům vadí, že to není o "hrdinném" disidentovi, který bojuje proti totalitě! ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Za mě průměrná socíkovská krimi. Zápletka je spíš slabší, ale neurazí. Zkažený svět kšeftů s populární kulturou byl pro mě nový a konfrontovat ho se světem pošťáků je minimálně zajímavý nápad. Přidejte Šulcovou jako naprosto nezajímavou femme fatale, Mrkvičku jako tvrďáka a mizerného zloděje s jednou velkou botou, (SPOILER) kašpara Drbohlava mstitele, a máte průměr jako vyšitý. ()

vicvixx 

všechny recenze uživatele

Tyve, nemít ten Svoboda Morriconeho, tak by to znělo jako Gott, a nemít později Svoboda Jarreho a Kraftwerky, tak by Návštěvníci zněli taky jako Karel Gott. Proč mám ten pocit, že Svoboda prostě vykrádal to nejlepší ze světové hudby, a pak se tady z něj všichni posrali? Sorry za offtopic. Jinak film je tak "dobre"j, že řeším jen soundtrack. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Když je na začátku filmu zmíněn zvukař Míra (Jaroslav Drbohlav), hovoří se o něm jako o baskytaristovi. V závěru, když hledá skupina náhradu za uvězněného Mikiho (Ladislav Mrkvička), je navržen právě Míra, ačkoliv jde o post kytaristy. (Robbi)
  • Zhruba v čase 10:00 prochází Jan Marek (Václav Postránecký) po viaduktu pražského Semmeringu nad Prokopským údolím. Pod ním měla být spáchána vražda jeho přítele Šimka. (Robbi)

Reklama

Reklama