Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

vicvixx 

všechny recenze uživatele

Tyve, nemít ten Svoboda Morriconeho, tak by to znělo jako Gott, a nemít později Svoboda Jarreho a Kraftwerky, tak by Návštěvníci zněli taky jako Karel Gott. Proč mám ten pocit, že Svoboda prostě vykrádal to nejlepší ze světové hudby, a pak se tady z něj všichni posrali? Sorry za offtopic. Jinak film je tak "dobre"j, že řeším jen soundtrack. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná kriminálka, kterou spestřovala hudba legendárního skladatele Karla Svobody a zpěv Marie Rottrové, ta propůjčila hlas Janě Šulcové. Jana Šulcová v jedné scéně vypadala úplně jako Marika Gombitová. Václav Postránecký se procházel po železničním mostě v Hlubočepích. Most protíná Prokopské údolí v jeho severovýchodní části. Když pod ním projdete a půjdete směrem na západ, rozprostře se před vámi kus romantické přírodní scenérie na okraji Pražské kotliny. Divím se, že se Václav Vorlíček podílel na psaní scénáře. No, budiž mu k dobru, že psal i něco jiného. ()

Reklama

blezg 

všechny recenze uživatele

A zrovna se mi film trefil do nálady na černobílou krásu. Strávil jsem u toho poetické odpoledne, pobavil jsem se herectvím a hlasy herců, zejména Moučku mám rád. Dvojice familiárních gaunerů z čeledi Apiaceae (libeček-mrkvička) mě taky potěšila, a přestože to asi bylo pro mě zajímavé v jiném ohledu než byl původní záměr autorů, strašně mě to bavilo. Takže nadšených 5*. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček si evidentně chtěl zkusit něco mimo svůj žánr a tak si střihl detektivku, bohužel ale adaptoval dost slabý scénář, takže detektivka vznikla dosti průměrná, možná až podprůměrná...naštěstí tedy v kontextu té těžké doby počátku normalizace prostá ideologického rozměru, což je vlastně největším kladem celého černobílého krimifilmu... ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Kořán scénář situoval původně do taxikářského prostředí, přenesení do pošťáckého proti vůli autora (stiženého následně zákazy publikování) samozřejmě ubralo drsnosti a autentičnosti. Škoda, že roli zpěvačky si nezahrála sama Rottrová a muzikanti z Flaminga alias Plameňáků byli nadabováni. Každopádně jejich jazzrock v hudební složce zní dodnes autenticky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Když Křížek (Jan Libíček) a Miki (Ladislav Mrkvička) hledají v Markově bytě hodinky, pohrávají si s EP deskou skupiny Beatles s názvem „Twist And Shout“. Tato deska v ČSSR nikdy oficiálně nevyšla. Během „prohlídky“ si na gramofonu pouští píseň Mistral zpívanou Karlem Gottem. (Robbi)
  • Scéna pohřbu se natáčela v krematoriu ve Strašnicích. Hotel v Liberci se jmenoval Clarion Grandhotel Zlatý Lev. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama