Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Zajímavosti (183)

  • Sníh u opuštěné chatrče, ve které si Popelka (Libuše Šafránková) schovává své poklady, je na pohled dost ušlapaný, nepochybně se jedná o stopy od filmového štábu. (Nick321)
  • Když Popelka (Libuše Šafránková) přijíždí k zámku, vidíme, že schodiště se skládá ze dvou polovin (horní a dolní), mezi kterými je podesta. Při útěku z bálu Popelka v prvním záběru sbíhá ze schodiště, probíhá podestu a pokračuje po spodní části schodiště. Přichází střih a nový záběr, jak Popelka opět přebíhá podestu a následně, na dolní části schodiště, ztrácí střevíc. To ale není možné, protože schodiště má jen jednu podestu, kterou už, v minulém záběru, Popelka přeběhla. Následuje třetí záběr, kde se Popelka chce vrátit pro střevíc, jenže v tom okamžiku stojí na podestě, což je logický nesmysl, protože střevíc ztratila až pod podestou, na dolní části schodiště. (pjotri)
  • Když Popelka (Libuše Šafránková) přichází na ples, stojí na prázdném nádvoří zámku. Když se přiblíží k oknu, aby nahlédla dovnitř, stojí vedle vstupních dveří zbrojnoš. Avšak zbrojnoši stojí jen u prostředních dveří ze tří. Popelka jde k oknu vedle levých dveří, u kterých však zbrojnoš nestojí. V následujícím záběru je však zbrojnoš nikoliv u prostředních dveří, ale u levých dveřích, sousedících s oknem, kterým Popelka hledí dovnitř. (pjotri)
  • Když Popelka (Libuše Šafránková) pere v potoce prádlo, má džber po své pravé ruce a hromadu prádla po levé. Zároveň lávka, na které stojí, vychází do potoka zleva. Když Vincek (Vladimír Menšík) po rozhovoru s ní odjíždí do města, je hromada prádla na stejné straně, jako džber a lávka vychází do potoka zprava. (pjotri)
  • Ve chvíli, kdy preceptor (Jan Libíček) na plese uvádí paní z Kouklova s dcerou Droběnou (Helena Růžičková), můžeme vidět, že jeho ústa se při slovech: „...s dcerou Droběnou,“ vůbec nehýbou, jen překvapeně zírá. (jlumos)
  • Film je zasazen do období renesance. Zámek Moritzburg, na kterém se koná královský ples, je však barokní. (jlumos)
  • Vincek (Vladimír Menšík) se na saních vrací domů z trhu a škodolibý princ (Pavel Trávníček) mu sestřelí do klína hnízdo s oříšky. Trefí ho šípem, ale když ho Vincek prohlíží, už v něm šíp není. (cmenda)
  • Popelka (Libuše Šafránková) otevře první oříšek a má dlouhé vlasy. Když zkouší klobouk, je jí skoro malý. Poté schází převlečená do loveckého ke koni a má vlasy krátké, přičemž je zcela nemožné, aby dlouhé vlasy byly schované v klobouku. Pokud by se je tam snad podařilo schovat, její účes by vypadal úplně jinak, v žádném případě jako pánský účes. (pjotri)
  • Princ (Pavel Trávníček) vytáhne ze sestřeleného dravce šíp, který ale není od krve. Chybějící krev se dá vysvětlit tím, že zakrvácený šíp by mohl rozrušit dětské diváky. (Proste..Jana)
  • Popelka (Libuše Šafránková) oknem pozoruje probíhající bál na zámku oknem s vyškrábaným průzorem na tabulce u zdi, ale při záběru zvenku je průzor na vedlejší tabulce, která je více u středu okna. (MartinM)
  • Při celkovém záběru na zahradu Vincek (Vladimír Menšík) prořezává strom, stojí na žebříku a řeže větev pod sebou. Při detailu však odlamuje větev nad sebou. (dabingstary)
  • Popelka (Libuše Šafránková) po příchodu k zámku dýchá zvenku na okno, aby mohla nahlédnout přes zamrzlé okno dovnitř. Jenže námraza vzniká na opačné straně skla, v teplé místnosti. Za okolností, které vidíme ve filmu, by musela v místnosti být větší zima než venku. (dmichalek)
  • V HD verzi je při lovu lišky patrné, že zvíře je uvázáno na provaze. (sikky)
  • Popelka (Libuše Šafránková) se rozhoduje, zda má jít na ples a odpočítáváním sloupů se rozhoduje "mám - nemám". Když řekne "mám", není sloup, na nějž ukázala, tím posledním, je za ním ještě jeden. Měla tedy v rozpočítávání pokračovat - jenže to by vyšlo "nemám" a na ples by tedy neměla jít. (Jardaboss)
  • Popelka (Libuše Šafránková) řekne holoubkům, ať přeberou zrní a popel, ovšem z následujícího záběru je zřejmé, že ptáci zrní zobou. (Jardaboss)
  • Vincek (Vladimír Menšík) seřezává v zahradě větve ze stromů. V dálce je vidět sloup, který vypadá jako z elektrického vedení. (RadimFišer)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama