Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama z památných květnových dnů roku 1945 líčené na pozadí příběhů několika holešovických občanů. Tito občané se aktivně zapojili do posledních bojů II. světové války v Praze. Zorganizovali odpor proti tankové divizi blížící se k Praze - vybudovali barikády na Trojském mostě. Německá vojska se snaží urychleně opustit město, a to si rychle přivyká pocitu divize, která se chystá k poslednímu zoufalému úderu. Obrana stála velké úsilí... Film věnovaný hrdinům Pražského povstání 1945. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Američani pár desítek kilometrů za Prahou, ale v Praze se čekalo na Sověty. Svinstvo. S mrzí mě, že Vlastu Vlasákovou zastřelili hned na začátku.

Chip89

Chip89 (hodnocení, recenze)

Ahoj neporadíte někdo, kde tenhle film shlédnout/ získat? Chtěla bych ho vidět a v těch běžných portálech se mi to nedaří:(

Naimad

Naimad (hodnocení, recenze)

Při zanedbání hutné tendenčnosti tento film nevychází vůbec špatně, když k výrazným postavám a autentickému strachu o ubránění barikád přičteme technickou náročnost natáčení, vlastně zjistíme, že na svojí dobu je to pozoruhodný film. I tak se dnešní optikou hodnotí těžko, dávám tři a jsem rád, že filmy dnes nemusí být tak černobílé (a nemyslím jen barvou)...

ullrich129

ullrich129 (hodnocení, recenze)

V čase 14 min. : 25 sek. Pro zajímavost : Když v dílně zazvoní telefon, hovoří Jaroslav Průcha s velením povstání. Na konci rozhovoru řekne: "Čest práci". Ale to neřekl Jaroslav Průcha, větu za něj řekl režisér Otakar Vávra, až při postsynchronech ve studiu. Vedení KSČ chtělo ukázat, že povstání vedli hlavně komunisté. Při jednom pořadu s Otakarem Vávrou to sám režisér přiznal.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Pro Forresta: O zastřelených studentech tu myslím vůbec není řeč..? Neměl jsi na mysli takhle film Vyšší princip?

Reklama

Reklama