Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (253)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Totálna kopírka severského filmu, vymenil sa len hlavný herec a tak komentár môže byť vlastne ten istý. Film je len o jednom hercovi, jednej kancelárii a jednom telefóne. Film by kľudne mohol byť rozhlasovou hrou, pretože tých pár emócií na Jakeovej tvári film nerobí, celý dej je o rozhovoroch. Dočkáme sa jedného zvratu, ale napínavý thriller to pre mňa nebol. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// S tímhle tvůrčím týmem si ten námět zasloužil nejenže ostřejší zpracování, ale i nějakou tematickou aktualizaci. Prostor na to byl, zájem už zřejmě ne. Gyllenhaal dobrý, diváci originálu ale budou pouze ztrácet čas, a ti noví by dostali mnohem víc, kdyby se podívali na sotva dva roky starou dánskou pecku. Tohle je level Netflix & zapomenout po deseti minutách. 6/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínák... a levný. Gyllenhall si vychutnává nejednoznačnou postavu operátora tísňové linky, kterému se dovolá unesená žena. Ve vedlejších rolích počítač a headset. Originál jsem neviděl a nevím jak moc to Pizzolatto měnil, ale dialogy i zvraty jsou velmi podařené a pointa covidově dusivá. Volání a osobní kontakt nejsou to samé! Někdy časem dám asi i původní dánskou verzi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Evidentně jde o poldu, který neuhne. Cílevědomý, zarputilý, loajální. Ovšem teď ho čeká soud a do té doby sedí na pozici operátora linky první pomoci. Nasraný, otrávený, sarkastický. Mezi desítkami hovorů přijme jeden, u kterého to vypadá, že se jistá žena ocitla v kritické životní situaci. Doma dvě osamocené malé děti, ona v autě s násilnickým partnerem. Asi. Kdo ví. Antoine Fuqua si minule (sci-fi Infinite) vybral slabší chvilku, sice skvěle dokáže pracovat s atmosférou (o jindy vymazlené akci nemluvím, ta tady schází), přesto tenhle materiál (originál jsem neviděl) nepřetavil v nějaký působivější kus. Postupně vynervovaný Jake Gyllenhaal a jeho ksicht neslezou z plátna, nicméně spolehlivě naplňuje označení jednoho z nejtalentovanějších herců své generace. Jenže sám na to nestačí. Obzvlášť když víme, že Fuqua umí lépe. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patřím do té skupiny lidí, která pořádně nechápe smysl kopírování určitých filmů (hlavně je často k smíchu, jak ten remake autoři považují za originální dílo). Viník do této kategorie patří též, naštěstí z toho ale Fuqua a jeho štáb dokázali vytřískat absolutní maximum. Totiž, když do hlavní role obsadíte Gyllenhaala, tak už jen tato informace dokáže nalákat davy lidí. Za posledních deset let byste našli jen málo podobně nadaných herců z mladší generace, on se do těch svých postav dokáže vcítit způsobem, že jen dokážete valit oči. Dánský originál už překvapil samotným příběhem, takže v tomhle ohledu jsem nemohl očekávat vůbec nic. Jen mě zamrzelo, že se tvůrci neodhodlali v tomto ohledu k nějakým menším promyšleným změnám. Na druhou stranu, z těch dvou šílených zvratů jsem měl lepší pocit, přišlo mi to tak nějak autentičtější. Tu sedmičku nakonec Viníkovi dám, zejména díky mistru Gyllenhaalovi a jeho herectví. Doporučuji. Za mě 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama