Reklama

Reklama

Architekt ze San Francisca Max Klein (Jeff Bridges) vidí najednou věci zřetelně. Už ví, že život je dar a čas příliš krátký pro všechny zanedbatelné malichernosti a zlobu, která doprovází naše všední dny. Změnil se od doby, kdy pohlédl smrti zblízka do tváře - a zjistil, že se nebojí. (Warner Home Video CZ)

Recenze (111)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Max Klein přežije pád letadla a to bez viditelných zranění, ovšem sandál mu to rozhodí velmi slušně. Jeho chování se stává pro všechny blízké nepochopitelné až děsivé, adrenalinové hrátky jsou totiž na denním pořádku, že i cvokař z něj má zamotanou kedlubnu. Každopádně se jedná o zajímavý kousek s výborným Jeffem Bridgesem a za ten jahodový nášup přihazuji čtvrtou hvězdu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o pocitoch ,traumatického zážitku prežitia havárie lietadla a strate blízkeho človeka. Pri záverečnej scéne som ani nedýchal mal som stiahnutý krk ako to dopadne.Či Jeff Bridges prežije alebo nie . Zábery z havárie lietadla boli ohromujúce, nepotrebovali žiadne zvukovo vizuálne efekty . Stačila iba komorná hudba. 7/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od premiéry v našich kinách som túžil tento Weirov film vidieť. Nemal som naňho šťastie, ale po rokoch sa na mňa usmialo. Film splnil moje očakávania a musím vyjadriť spokojnosť. Jeff Bridges hraje výborne a v malých úlohách sa mihne viac známych tvárí, ale mňa absolútne dostal Benicio Del Toro ešte vo svojich úplných hereckých začiatkoch. Nečakal som ho tu a keď sa objavil, tak ma to dosť prekvapilo. Film má výbornú atmosféru, ale najmä dobre napísané a prekreslené postavy. Po havárii lietadla, ktorú Bridges prežil, je úplne iný. Nepozná strach, cíti sa slobodný, ale manželka pre neho nemá pochopenie. Ich rozpadávajúci sa vzťah a Bridgesove podivné úlety sú najlepšími momentami filmu. Zbavený strachu si trúfne na hocičo, ale jahody sú nad jeho sily. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Peter Weir netočí typické filmy pro masové diváky, ale když už něco natočí stojí to za to, stejně jako v případě tohoto nenápadného ale nápaditého a hlavně neskutečně zajímavého a poutavého snímku. Jednoduchý ale přitom záživný příběh muže, který ztratil pocit strachu po letecké katastrofě, bez výjimky skvělí herci a propracovaný scénář zaručují poutavou podívanou, kterou brzdí jen několik pomalejších scén. Závěr je neuvěřitelně působivý a celý příběh báječně završuje. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Posttraumatický stresový syndrom a boj s ním. To je oč tu běží. Jeff Bridges přežije pád letadla a pak se ničeho nebojí. Nikdo si s ním neví rady. Tak se v tom tak plácá a potkává se s ostatními oběťmi, které přežili katastrofu. Silné momenty střídají slabší, místy schematické, místy naivní, ale často lidské. Bridges dobrý. Tahle se to tehdy točilo. V zásadě slušný film, 70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Závěrečná scéna filmu je postavena na obrazu Hieronyma Bosche "Ascent do Empyreum". (Terva)
  • Postava Jeffa Bridgese má příjmení Klein a postava jeho kamaráda a kolegy se jmenuje Gordon (Deirdre O'Connell). Klein-Gordonova rovnice je jednou ze základních rovnic kvantové mechaniky. (integer)

Reklama

Reklama