Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (340)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Uplně nechápu, kde se vzalo image "úspěšné pohádky" u jedničky. Jednička celkem ušla a dvojka se od ní v ničem nelišila. Úplně se mi chtělo plakat ze spojení mimořádně hloupého nesamostatného krále a rázné akční královny, což je taková degradace tatínků v dětských očích, že to nemá obdoby. Stejně jako to, jak se rádci dostali hned znovu na královský dvůr. Ani trochu té lstivosti nemuseli projevit. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si pro připomenutí první díl této pohádky, abych se nachystal na tradiční Štědrý večer s novou pohádkou. Nakonec to pro mě ani zklamání nebylo, byť jsem se bál čehokoliv. Tato pohádka má ale obrovské štěstí, že tu hlavní roli hrají především Ondra Vetchý, Veronika Khek Kubářová a padouši tu jsou Miroslav Vladyka a Jirka Lábus. Všichni čtyři jsou totiž ten největší důvod, proč se u pohádky bavit. Jelikož se ale jedná o hudební pohádku, je tu bohužel i řada písniček. Ty ale ničím nevynikají a spíš pohádku degradují, až tedy na pár světlých výjimek. Nicméně prostředí pohádky je fajn a sem tam jsem se i zasmál. I díky tomu jsem s pohádkou byl vlastně spíš spokojený. To, že nevyniká ničím vysloveně závratným, je pro ní v dnešní době spíše plusem. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V rámci obvyklé úrovně štědrovečerních veřejnoprávních pohádek spíš lehký nadprůměr, přes různé nelogičnosti a předvídatelnost se tu divák nemusí za tvůrce stydět a celkem slušně se pobaví. Nevalné a vlastně úplně zbytečné písně se dají přetrpět, Vetchý, Kubařová a Janovičová jsou sympatičtí a na začátku (než ho ostříhali a oholili) mne svým vizuálem pobavil hlavně Jirka Lábus, který si tu zavzpomínal na svoji nesmrtelnou kreaci Josého Borůvky a k dokonalosti mu chyběly už jen lenonky a krucifix. Ten byl prostě (bič) boží! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka nestála na vykradených týpcích Vladykovi a Lábusovi, kteří kujou pikle už v Šíleně smutné princezně, nestojí ani na Klusovi, kterému fakt jde jen to zpívání a bohužel ani moc na ději. Stojí ale jednoznačně na dvojici Vetchý a Kubařová a na té malé princezně Valentýnce, která má podle mého opravdový talent. Jen ty pohádky prosím začněte dělat aspoň trochu lepší. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jako pardon, ale film bez zápletky a konfliktu, kde se postavy navíc chovají jako dementi po lobotomii, snad ani nelze hodnotit. Navíc by mě zajímalo, jestli tvůrci někdy viděli nějakou vesnici po povodni? Tam fakt tráva a keře nerostou. Jinak král byl v prvním díle chytrým princem, co se stalo, že zblbnul? A fakt, když k vám na hrad přijdou dva bezďáci s historkou o přepadení, jim předáte vládu? A vdovec se fakt bude chovat jako puberťák? A služtičce se fakt bude líbit starší, menší a tlustý prďola - co na něm viděla? Fakt hned, jak vlezete do hospody, si sednete zrovna k někomu, kdo vám poskytne potřebné informace? Fakt je to jedno království furt z kopce, že se tam dokutálí sud? Atd., atd. Výčet nesmyslů by nebral konce. Plus naprosto nijaké písničky co deset minut, ty jen dotvářejí pocit marnosti a zmaru. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)
  • Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy. (TotalFilm.cz)
  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama