Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Recenze (148)

kihsleek 

všechny recenze uživatele

"Každý, kdo vládne vlastnímu osudu, je bůh." Je zvláštní, že to, na co potřebují režiséři v dnešní době leckdy až tři hodiny stopáže, dokázal John Woo v roce 1986 nacpat do devadesáti minut. A ne jen tak ořezat a nacpat. Týhle gangsterce totiž nic nechybí, naopak má spoustu věcí navíc. Najdete tu přátelství až za hrob, komplikované rodinné vztahy (o nich ten film vlastně je), zradu, pomstu, přestřelky, kýble krve a hlavně emoce. Jediný problém, který byste při sledování mohli potkat, je asijský styl "přehrávání", kdy jsou výrazy a reakce herců záměrně vyhrocené, což ale ve výsledku umocňuje zážitek z filmu. Jde jen o to, abyste si vzali kyblík popcornu, posadili se, nic neřešili a užili si tenhle masterpiece. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Spickova akce vyplnena asijskou dramatickou vatou, coz je tak trochu minus, protoze to je opravdu moc asijske a tezko uchopitelne. Takovej klasickej chaotickej maglajz o bratrech a jejich rodinnych problemech, cti, pratelstvi a podobne. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Johna Woo zůstane v mém srdci navěky zapsán jako první a nejlepší hongkongský krvavý balet, který jsem viděl. Napoprvé jsem byl zklamán. Očekával jsem střílečku s tunou akčních scén a ony tady jsou asi tak čtyři. Ve skutečnosti je to film o kamarádství a vztazích mezi blízkými, jen občas proložený strkáním bouchaček do květináče. Většinou stopáže se hrdinové prokecají a profilosofují o životě. „Myslíš, že je nějaký Bůh ?“ „Jistě … já jsem Bůh. My jsme Bohové. Člověk je Bohem, pokud si určuje osud.“ „Jenže nikdy nevíme, jak to dopadne.“ „Ne, to nevíme.“ Ti Lung, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat s neodmyslitelnou sirkou v puse tvoří ústřední triumvirát, který se prodírá džunglí drsného světa okolo a statečně snáší rány osudu. Až nadejde čas ty údery vrátit ... Viděno s dabingem. 100 % ()

xav 

všechny recenze uživatele

Zpracovani by si zaslouzilo podle me ctyrku a pul, ale ja jsem na tomto filmu vyrost a naprosto ho miluju. Za nejvyraznejsi povazuji vykon Chow Yun-Fata v roli oddaneho pritele a mstitele Marka. Jedina chyba tohoto filmu? "Ze ho nemam doma!!!!" (uz mam) ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Pánové a dámy, konečně jsem měl tu čest... Pravda s příšerným španělským dabingem a ceske titulky taky za moc nestály, ale hlavní je akce, že... Film je to nesmírně poutavý, zajímavý a zábavný... Čekal jsem mnohem rychlejší jakoby zběsilé tempo, ale to se nekonalo, což je z mého pohledu jen dobře... Prostě naprosto super film (s úchvatným Chow Yun-Fatem). Zatím strhávám jen za ten dabing a nechávám si rezervu na další zhlédnutí:) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Tak tento krvavý masakr jsem naposled viděl, když mi bylo nějakých 8 let. V té době mi to přišlo až nechutný a vůbec sem to nechápal, ale ty akční scény mě dostávali. Dnes? Chrochtám blahem, podobně jako u https://www.csfd.cz/film/9849-killer/komentare/ ... Tento snímek je zkrátka jízda, nemá cenu se pozastavovat nad nelogičnostmi, je potřeba si film užít a zde to jde, ve srovnání s tím, co vznikalo v USA, je toto naprostý klenot a dnes již kultovní záležitost, která nestárne a baví i dnes. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

První film Joha Woo, ke kterému si napsal i scénář. Takovou akční řežbu nikde jinde nepamatuji. Sice to má pár much, ale 90% to má jistých. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

na Johna Woo by som povedal málo akčné a viac komediálne, ale keď dôjde na akciu je skvelá a aj dramatická linka má do seba veľa. Nie je to síce top ale určite nadpriemer za 4* ()

Johny_MH 

všechny recenze uživatele

Ne pouze akce ale i krásné téma přátelství, které se ve Wooových filmech bude neustále opakovat. Kult jménem heroic bloodshed začíná... ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak vysoké hodnocení - jako by se jednalo o jiný film . Zde totiž všichni herci amatérsky přehrávají , zápletka je plytká , akorát se neustále střílí . Kdo má rád mrtvoly , přijde si na své. Je jich tu ke stovce . ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Pro lepsi zitrky.. Skoda ze Fat uz moc nehraje:( Kdo ho ma rad, zahrajte si super hru Stranglehold. To je perfektni hra pro priznivce better tomorrow/hard boiled a Fata. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo se musí popořadě – a jeho hongkongské začátky mám v pajplajně skoro dvacet let. Začal jsem Lepším zítřkem a bylo to setkání stylové: hongkongské, béčkové, krvavé, s asijským humorem i patosem. Chow Yun-fat je hodně moc přísný už v tomto prvním filmu, cigáro v koutku úst, až z něj padá popel, a sirka mezi zuby – jako Stalloneho Cobretti. Dlouhé kabáty k tomu patří taky, byť ta osmdesátková móda úzkých kravat je dost podivná, takhle s odstupem času. Soundtrack překvapivě melodický – půjdu se po něm podívat po Soulseeku. Je to béčko jak vyšité, kult kultovní, žánrová klasika... like! [70%; 2016-02-26 Home Sweet Home] ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Oslavovaný film Johna Woo na který jsem se dlouho nechtěl podívat. Měl jsem strach z možného zklamání,kdyby se snímek nepovedl. Bylo to zbytečné,protože už od první minuty až do konce jsem věděl že sleduji něco jedinečného. Ústřední zápletka je možná ohraná ale její zpracování...zkrátka jsem nikdy tak emotivně neprožíval osudy postav v jakémkoliv převážně akčním Hongkongském filmu. Úžasné herecké výkony,zvláště pak ve vedlejší roli Chow yun Fat kradoucí si každou scénu pro sebe,dobré akční scény doplněné o překvapivě padnoucí hudební podkres. Film pro všechny milovníky kinematografie,obzvláště i ty kterým akční žánr nic neříká. ()

Sonny 

všechny recenze uživatele

Základ akčních thrillerů. Velmi silný příběh o přátelství, hře osudu a svůdnosti podsvětí. Současně krásná hong-kongská filmařská freska. Kdo zná další filmy Johnyho Woo, musí uznat, že si z tohohle díla hodně vypůjčoval i v budoucnu (nejvíc snad pro film Killer). Ale nejen on. Trochu uměle si vypůjčil některé nápady Q. Tarantino pro svůj Kill Bill. ()

Reklama

Reklama