Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí by určitě uvítalo, kdyby své starosti a bolesti z běžného života mohli aspoň na pár hodin, třeba v práci hodit za hlavu a nemyslet na ně. Ale i obráceně. Spousta lidí si takzvaně nosí práci domů, neustále řeší nějaké pracovní problémy. Výborný, originální nápad, který však řeší už mnohokrát zpracované téma. Ve jménu všeobecného blaha jsou lidem odepírána základní lidská práva. Prostě totalita! Lidé nastupují do nesmyslné práce, kde jsou jim vymyty mozky a ztrácejí svobodu. George Orwell by tvůrce pochválil. Děj se rozbíhá pomalu, ale napětí se stupňuje a skvěle graduje a ...... pak se zase otevřou vrata do druhé série. Pro Krista pána, proč aspoň jeden seriál nemůže být ukončen normálně? Každopádně zatím seriál roku! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe sa na streamoch povaľuje toľko nových, kvalitných vecí, že človek len tak náhodou zavadí o niečo ako Severance. Work-life balance dotiahnutý do extrému a síce zase raz kopanie do korporátnej mašinérie, avšak tentokrát to má nápad, švih, zaujímavú mysterióznu kafkovsko-orwellovskú atmosféru (hoci nie v takej miere aby sa z toho stala pozérska vec),  dosť dobrých hercov (vrátane pár neopozeraných tvárí - Tramell Tillman ako Milchik bol top) a človek čaká čo sa z toho vylúpne. Pre mňa príjemné prekvapenie. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Odloučení je ten typ seriálu, kde dostanete jednu odpoveď a hneď sa objavia tri nové otázky. Zároveň seriál, v ktorom si musíte pracne hladať pointu toho, prečo Vás vlastne baví sa na to pozerať. Po dlhej dobe zasa raz úvodná znelka, ktorá zaujala. Človek v nej rád hľadá skryté indície. Celkom dlho som si zvykal na ústredného hrdinu. Pôsobí, ako keby ste AI zadali otázku: Ako by vyzeral Tom Cruise, keby nebol fešák? Ďalej čítať, len ak ste videli kompletnú prvú sériu. SPOILER: Bavili ma ksichtové „výmeny“ v rámci výťahu. Čím viac dielov vidíte, tým viac je Vám jasné, že cieľom seriálu nie je na Vás vybafnúť šokujúce tajomstvo. On len tajomný spôsobom servíruje vizuálne skvelo stvárnenú, výborne zahranú a do dôležitých detailov premyslenú satiru na prácu v korporáte (nezmyselné pracovné oddelenia, bizarné interné smernice,...). Seriál Vás čoraz výraznejšie núti premýšľať o dôsledkoch odlúčenia. Jeden žije na úkor druhé. Robí z neho otroka, ale pritom zotročuje seba samého. Otrok neustále myslí na svojho šéfa, chce ho spoznať, zároveň ho neznáša, chce dať výpoveď, ale pritom nechce, lebo koniec v práci je koniec všetkého. Teším sa, kam sa dej v ďalšej sérii posunie skrz dôsledky pracovnej cesty mimo firmu. A aká bude pointa nadstavby, ktorá buduje tajomný zámer všetkého. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tato nová záležitost si dokázala získat spousty lidí. Ano, je to opět takový ten pseudodystopický apel na naše svědomí s nějakými sci-fi prvky. Však už to znáte. Zde to bylo jinak a bráno po svém. Jasně, hodně škobrtáme. Občas koukáme na něco a ani nevíme přesně proč a jak. Délka série už je docela někdy na pováženou, ale ještě se držíme. Asi chápu rozporuplnější pocity, ale za mě jedna z těch lepších věcí, které jsme v poslední době na seriálovém poli viděli. A ač Scott není zřejmě špatný herec, tak v tomto provedení vypadá strašně. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Vybornu myslienku s "oddelenim" som uvital. Takto spracovanu som ju este nevidel. Avsak moc rozvolneny rozbeh, "experimenty" v kancli a "wtf-dialogy" a pravidla vo firme prvych epizod su obcas az ubijajuce a nudne. Divak dost dlho caka, akym smerom sa to pohne. Nejedneho toto odradi. Posledne tri epizody su naopak vyborne. V zavere mnohi vdaka poslednemu silnemu dojmu "zabudnu" na mdlu a nejasnu prvu tretinu serialu a plieskaju nadsene pathviezdia. Preto trosku "triezvo". Odporucam, ak by vas to nezaujalo a chceli tym po prvych epizodach seknut, mozno zakusnut do "jazyka" a preluskat sa k 7-mej epizode, kedy sa to naozaj vyrazne zlepsi. Herecke vykony, kamera a technicka stranka serialu su vyborne. 65% ()

Galerie (174)

Zajímavosti (15)

  • Dan Erickson povedal, že zmes áut a technológií z rôznych období mala „poskytnúť mierny pocit dezorientácie“ a spôsobiť, že Lumon „dával pocit odpútanosti od času a priestoru“. (Arsenal83)
  • I když se seriál odehrává v Kieru, fiktivním strašidelném městě dotovaném tajemnou společností Lumon Industries, tak byl ve skutečnosti natočen v Hudson Valley a v amerických státech New York a New Jersey. Impozantní budova společnosti Lumon Industries je ikonická Bell Works v Holmdelu v severním New Jersey. A domy Marka (Adam Scott) a paní Selvigové se ve skutečnosti nacházejí ve Village Gate Townhouses v Nyacku, který se nachází 27 mil od New Yorku. (Trajektt)
  • Walkena do role Burta odporučil Turturro, pretože, ako povedal: "Poznám ho dlho a v skutočnosti nemusím hrať, že sme priatelia." (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama