Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, jak se dělá pořádný seriál! Silná unikátní premisa, která je promyšlená, skvěle rozpracovaná a postupně probádaná na dřeň. To hlavní, co pozvedává tento dystopický korporátní svět, je provedení naprosto všeho. Vynikající scénář, který má perfektně napsané postavy zpracovávající tuto situaci po svém. Pozvednuté vynikajícími a jemnými hereckými výkony, které nepůsobí nuceně, ale přirozeně. Úžasné a systematické postupné odkrývání všech informací a střípku, ať už mají navnadit a nebo naopak nabídnout odpovědi. To jak nám dávkují jednotlivé informace, je tak moc skvěle promyšlené, vždy se vše dozvíte tak akorát včas, aby to tvořilo napětí a nebo změnilo vyznění scén. To vše odehrávající se v dokonalých setech korporátů a jeho okolí. Naprosto  miluji režii jednotlivých epizod a bez přeháněný považuji KAŽDÝ záběr seriálu za perfektní a dokonalý. To vše už jen dokresluje paleta barev a soundtrack. Jeden z nejzáživnějších a nejpoutavějších seriálových zážitků posledních let, který vás donutí prahnout po odpovědích, zamilovat si postavy a prožívat s nimi každý zlom. Finále první série bylo nonstop napětí v jehož vyvrcholení mi málem puklo srdce. Četl jsem u jednotlivých epizod stížnost, na pomalé odkrývání záhady, ale osobně mi přijde, že je to více o těch postavách a o tom jak odloučení prožívají, než o záhadě samotné, ale věřím, že se nakonec dočkáme uspokojivých odpovědí. Tak silnou víru v Severence mám! Zatím 10/10. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se z počátku ( vlastně celou první půlku ) obrnět velkou dávkou trpělivosti, někdy i nucenou, ale naštěstí má vše svůj důvod i své pevné místo a s ohlédnutím se zpět... Opravdu nic není navíc a nic není vata. Ben Stiller si sice velmi umě hraje na režisérské židličce, ale dost často ( právě v první půli ) zbytečně natahuje a místy velmi pomalu, až únavně, buduje celkovou expozici. Za trpělivost nedůvěřivým a pozornost zaháčkovaným se ale Severance odmění vrchovatě. Závěr první série je přesně takový jak to u seriálu mohu jen z celého srdce nenávidět a stejně nabízí naprosto uspokojující pocit, jaký jsem už dlouho neměl. Jak to? Už je to nějaký pátek co jsem byl po skončení čehokoli tak vyveden krásně z míry a to především proto, že jsem “na cestě” mnohokrát zapochyboval. Všechno tady ve svém celku šlape jak švýcarský hodinky a může za to především režijně i dramaturgicky zmáknutá ("top class") našlapaná závěrečná epizoda. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ MY TADY DOLE DĚLÁME V NAPROSTÝ NEVĚDOMOSTI? PROČ NÁM NEŘEKNOU, PROČ JE NAŠE PRÁCE TAJNÁ?“…  Markova (a těch ostatních taky) práce je tak tajná, že musel podstoupit odloučení… Kurva… trochu nuda (obojí - ta práce i seroš). Postupně (a pomalu) odhalujou principy odloučení a jistou záhadu. Taky asi máme zírat, že korporátní organizace budoucnosti (?) vykazuje známky stalinismu. Je to všechno o pár lidech, takže by se mělo něco dít, aby to nestálo za hovno. A vono – no jak kdy. Přemejšlení a snahy těch „vypnutejch“ je zdlouhavý a Markův osobní život to moc nevylepšuje. A když to začne bejt kurva zajímavý…. tak to skončí! Ty vole, já nevím…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím v osobní morální zodpovědnost. 2.) V práci jsem za vola.  ///  Thx za titule „Růžena Svobodová“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jednotlivé epizody jsem většinou hodnotil o stupeň výš, jako celek si podle mě Severance víc jak tři hvězdy nezaslouží. Tempo je k uzoufání pomalé, logika pokulhává v každém dílu a celkově je to další LOST - kladou se další a další otázky, ale na žádné se neodpovídá. Jako epizoda Black Mirror by to fungovalo skvěle, jako seriál je to šíleně protahované a na tu stopáž to nemá dostatečný děj. Uvidíme, jak se vydaří druhá série, ale očekávání nemám nijak valná. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Vybornu myslienku s "oddelenim" som uvital. Takto spracovanu som ju este nevidel. Avsak moc rozvolneny rozbeh, "experimenty" v kancli a "wtf-dialogy" a pravidla vo firme prvych epizod su obcas az ubijajuce a nudne. Divak dost dlho caka, akym smerom sa to pohne. Nejedneho toto odradi. Posledne tri epizody su naopak vyborne. V zavere mnohi vdaka poslednemu silnemu dojmu "zabudnu" na mdlu a nejasnu prvu tretinu serialu a plieskaju nadsene pathviezdia. Preto trosku "triezvo". Odporucam, ak by vas to nezaujalo a chceli tym po prvych epizodach seknut, mozno zakusnut do "jazyka" a preluskat sa k 7-mej epizode, kedy sa to naozaj vyrazne zlepsi. Herecke vykony, kamera a technicka stranka serialu su vyborne. 65% ()

Galerie (174)

Zajímavosti (15)

  • Dan Erickson si je blízky so svojimi súrodencami a uvádza, že boli inšpiráciou pre niektoré postavy v seriáli. (Arsenal83)
  • Dan Erickson povedal, že zmes áut a technológií z rôznych období mala „poskytnúť mierny pocit dezorientácie“ a spôsobiť, že Lumon „dával pocit odpútanosti od času a priestoru“. (Arsenal83)
  • Produkčný dizajnér Jeremy Hindle zmiešal firemný vzhľad zo 60., 70. a 80. rokov 20. storočia pre charakteristický vzhľad seriálu a ako inšpirátora pre dizajn budovy uviedol modernistického architekta Eera Saarinena. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama