Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tesil jsem se tak moc, ze nakonec prevazuje zklamani. Cekal jsem proste neco jinyho. Sheridan se nechal unest na vlnach patosu a pevne verim, ze v ohlasenem pokracovani 1932, tedy mem oblibenem obdobi prohibice a hospodarske krize, se zase vrati na zem. Remeslne ale spickova prace, tady je to bez debat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vydařená prequel série jde proti očekávání. Mnohem spíš než klasický western plný přestřelek a drsňáků je to survival / klidnější a poetický osadnický road trip s důrazem na témata rodina, zodpovědnost a jedno další dobrodružství ve stáří. Z divokých kovbojských představ vás vyvede už skutečnost, že hlavní hrdinkou je 18-letá dcera (Isabel May - sympatická herečka) plná touhy po free životě, odvahy a snů. Samozřejmě veliká deviza je starý Sam Elliott, velmi mile mě herecky překvapil i v reálu manželský pár dvou pop-country legend, Faith Hill & Tim McGraw. Neobejde se bez slabších epizod a pár trapných momentů, ale v celku je to dobrá práce, co obstojí i sama na sebe, a ne jen tak nějaký zbytečný doplněk k Yellowstone... Duttonovský "vesmír" je tímto o kus bohatší. 80% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan se poslední dobou ukazuje jako scenáristický westernový bůh, a to naprosto právem. Seriál 1883 je vážně úchvatná podívaná. Nejdřív jsem si říkal „western pouze o cestování z místa na místo, to může být celkem nuda“, no a opak je pravdou. Především je to prequel k Yellowstone, takže to dává smysl. Zajímavé je, že diváci absolutně nemusí znát seriálový počin YS. Každopádně je to skoro po všech stránkách dokonalé. Některé věci by mě ani nenapadly, která nebezpečí číhají po cestě západu. Je to detailní, humorná stránka sedne senzačně, krásná hudba s vlastním motivem a postavy, ke kterým si za pouhých pár dílů vypěstujete neuvěřitelný vztah. Opravdu neskutečná podívaná. Akorát mi hodně vadila hlavní vypravěčka, tedy hlavní postava slečny. Její mind voice mi celý seriál celkem kazil. Samé motivační žvásty. Nebo její romantická linka, ta mě moc nebrala. Na jednu stranu je to pochopitelné, protože týpce je asi 18 let, takže se to dá odpustit, jenom to musím zmínit. Byl bych radši, kdyby se seriál upoutal více na jejího otce. 80/100 ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Vedle Yellowstone citelně slabší, ale pořád na velmi vysoké úrovni. Zajímavá je celá linka s přistěhovalci (co tam proboha hledali?)... Nicméně střed je velmi utahaný, takový ospalý, ne úplně atraktivní. Začátek famózní (Billy Bob) a konec kulervoucí. Ale deset dílů mi stačilo, to jsem u Yellowstone necítil. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Sheridan vlastně dokázal nevídané, dokázal ve mě probudit zájem o žánr, který nejenže byl poslední dekády víceméně mrtvý, ale mě osobně zároveň nezajímal vlastně nikdy a i ty nejopěvovanější westerny mě až na velmi ojedinělé výjimky vždy nechávaly chladným. 1883 je skvělý origin pro Yellowstone. Kdo dosud nechápal, proč je Costnerův John Dutton tak zatvrzelý v tom udržet si Yellowstone za každou cenu, i když z čistě praktickýho hlediska to jemu ani jeho rodině neprospívá vůbec v ničem, po shlédnutí 1883 by možná pochopit mohl. 1923 určitě nevynechám. 85%. ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)
  • Dívku, které se udělá zle z vody a je označována jako „slovanský emigrant“, hraje Amber Blaze Lemmond, která je české národnosti. Na anglickou radu ohledně pití vody odpoví zřetelně česky: „Nerozumím.“ (fabecc1222)
  • V seriáli sa spomína bar White Elephant (Biely slon), ktorý existuje dodnes. (belinko)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama