Reklama

Reklama

Manchurianský kandidát

  • Česko Mandžuský kandidát (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někdo se nám dostal do hlavy, ale jinak je všechno pod kontrolou. Napínavý snímek Mandžuský kandidát režiséra Jonathana Demmeho (Mlčení jehňátek, Philadelphia) představuje aktualizovaný remake stejnojmenného snímku z roku 1962. Ten byl natočen podle slavné knižní předlohy Richarda Condona a pojednával o americké vojenské jednotce, která byla během svého zajetí v Koreji naprogramována ruskými tajnými službami jako zbraň k zabíjení. V novém filmovém zpracování Mandžuského kandidáta z roku 2004 je děj snímku zasazen do Kuvajtu v období války v Perském zálivu. Během nezdařené vojenské operace velící kapitán Ben Marco (Denzel Washington) upadne do bezvědomí a celou jeho jednotku zachrání seržant Raymond Shaw (Liev Schreiber). Tak zní alespoň oficiální výklad celé vojenské akce. Pověst válečného hrdiny Raymondovi výrazně pomáhá v jeho politické kariéře a díky úsilí své ambiciózní matky Eleanor Shawové (Meryl Streepová) se stává jedním z hlavních kandidátů na post viceprezidenta Spojených států amerických. Kapitána Marca ovšem pronásledují podivné sny o tom, že ve skutečnosti došlo k únosu celé vojenské jednotky a jeho muži se stali oběťmi systematického vymývání mozků. Zdá se, že vlastním vzpomínkám nelze věřit a politické spiknutí nabývá stále větších rozměrů. Tento politický thriller představuje velmi vydařený příspěvek v kategorii konspiračních filmů a vyniká hvězdným hereckým obsazením. Meryl Streepová byla za svůj výkon ve vedlejší roli dokonce nominována na Zlatý glóbus a cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nebýt nedořečeného závěru (a nebo jsem to nepochopil) a bohužel nepříliš překvapivého vypointování, byl bych nejspíš spokojen na 100%. Washingtona mám rád čím dál tím víc i proto, že podobné role mu nesmírně sedí a taky je nutno říct, že takovou mrchu, jakou tady hrála Meryl Streepová, jsem už dlouho neviděl. Tématicky to ale bylo celé víc než zajímavé... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jonathan Demme + jeho oblíbení herci = 90% záruky úspěchu. Původní film jsem neviděl, na tohle jsem nově narazil na netflixu. Ačkoliv jsem o filmu nevěděl vůbec nic, upoutal mě hned název a vzápětí jméno režiséra, pak už bylo jasné, že tomu dám šanci -a dobře jsem udělal. Film je totiž napínavý jak kšandy a to napětí postupně krásně graduje. Chvílemi člověk váhá, zda má Denzel pravdu, nebo je to regulérní blázen a konspirátor. Film nenechá diváka ani na chvíli ztratit pozornost a ten závěr - to je lahoda. Jednoznačně doporučuji všem příznivcům Denzela Washingtona a režisérské taktovky Jonathana Demmea..........................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Průzkumná jednotka Bena Marca (Denzel Washington) je ve válce v Perském zálivu napadena nepřítelem. Ben Marco je při útoku omráčen, ale celou jednotku zachrání do té doby nevýrazný seržant RaymondShaw (Liev Schreiber). *blik* o pár let později ... Raymond Shaw na přání své matky kandiduje na víceprezidenta Spojených států, a jako jediný ze ztracené jednotky je v pořádku - ostatní trpí různými typu psychických chorob, a hlavně zlými sny, ve kterých se jim zdá, že celá akce skončila úplně jinak než se o ní mluví. Jde jen o náhodu nebo jsou všichni součástí nějakého spiknutí? ... Trochu mi to celé připomínalo starší Odvahu pod palbou, i když hlavní zásluhu na tom má Denzel Washington v takřka totožné roli. Proti Odvaze pod palbou je zde ale mnohem hlouběji rozpracována zápletka, i když částečně (možná? snad?) jen v rámci sci-fi (ale člověk nikdy neví co mají různé nadnárodní společnosti za lubem). Kromě výborného Denzela Washingtona bych zmínil i Lieva Shreibera v roli kandidáta na víceprezidenta a jeho (super výkon!) dominantní matku v podání Meryl Streepové. Až na ten konec výbornej film... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake není vyloženě špatný. Denzel Washington, Liev Schreiber a Meryl Streep v hlavních rolích zachraňují hodně, ale možná to mělo být ještě o něco paranoidnější a kdyby divák nepoznal, jestli je hlavní hrdina opravdu magor, na kterém se jen projevují psychické následky války, nebo je jediný, kdo si začíná uvědomovat, co se tady děje, mohla to být paráda. Takhle jen solidní film, co neurazí. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani původní filmové zpracování Johna Frankenheimera ani jsem nečetl Condonovu předlohu, takže nemůžu srovnávat. Nicméně, solidně odvedená režisérská práce, kvalitní herecké výkony (hlavně Liev Schreiber, Denzel Washington a Meryl Streep). Lehce nadprůměrný politický thriller se zajímavou zápletkou, ovšem tak od třetiny filmu docela předvídatelné, žádné překvápko... Rozhodně ale stojí za vidění. Slabší 4 * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Scenárista Daniel Pyne dostal přes 1 milión $ za počáteční návrh scénáře. (ČSFD)
  • Meryl Streep v jednom z rozhovorů uvedla, že původní film z roku 1962 viděla až po dokončení tohoto filmu. (jezurka42)

Reklama

Reklama