Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrtvé tělo dívky, rozřezané a bez orgánů, nalezené začátkem devadesátých let v Průhonickém parku patří k nevyřešeným kriminalistickým „pomníkům". Nečekaný nález v centru Prahy o dvacet let později vedl pražské kriminalisty k tomu, aby znovu otevřeli nevyřešené případy sadistických vražd. Pátraní po stopách vraha, jemuž se přezdívalo Chirurg, patří mezi případy s nejpřekvapivějším řešením. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem taková „odlehčená epizoda“, ale spíše svým vyvrcholením a sado-maso překvapením ve sklepě, než skutečnou podstatou a hlavně dávným případem v Průhonickém parku. Vladyka pobavil, přestože byl spíš každému k smíchu – osobně moc nechápu, proč tam teda takového člověka mají a zabírá místo. Zbytek osazenstva se tentokrát svezl na vlně, nicméně Polívka a jeho postava se mi zamlouvá čím dál tím více a navíc televize konečně ostrouhala… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl fakt bizarní díl. Navzdory výsledku práce kriminalistů musím ale každopádně uznat, že pátá epizoda dala divákovi velice pěknou možnost sledovat jednotlivé fáze vyšetřování i (téměř) nekonečnou nimravou práci, která stojí za dopadením (nebo taky ne) pachatele. Já jsem si to tedy i v tomto případě užil, protože poručík Sršeň opět snaživě bzučel, kapitán Pražák znovu dvakrát neměřil a rovnou řezal a major Korejs nadále pracoval na své pověsti. Zároveň mě ale tento díl silně znepokojil, protože jsem si u něj uvědomil, že si už jeden v dnešní době nemůže ze svého zdaněného příjmu pořídit služby profesionální pracovnice, která by mu na požadované tělesné partie aplikovala středověk, aniž by riskoval doživotní trauma spojené s erektilní dysfunkcí. Tohle byla tak zvláštní epizoda, že jsem nemohl jít pod pět kousků. / Poučení: Máš zvláštní sexuální libůstky? Vykašli se na ně, dneska jsi úchylný už tím, že jsi hetero. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší díl. Ani pan Procházka s půlmiliardou nedošel na top mého žebžíčku Ppo... A to původně prý vypadalo, že tento díl do seriálu nezařadí (asi aby policie neutrpěla). Celkově výborně udělané ... BZZZT ... Polívka tedy zcela jinak, než ho známe (a jak se umí vytočit) ... BZZZT ... tenhle řez vykazuje vitální reakce, byla řezána za živa ... BZZZT ... napínavé do konce ... BZZZT ale je to můj případ, ne? ... BZZZT ... on se tomu směje, psychopat ... BZZZT ... luxusní závěr s pointou. Ale všechno by to bylo vlastně možné jako jeden díl kriminálky na nějaké komerční televizi ... BZZZT ... byť zajímavý a všechno... kdyby se to vážně nestalo ... BZZZT ... Tato skutečnost to právě teprve povyšuje na ten vrchol. Aspoň podle mého, protože co jsem za život už všechno na plátně či v TV viděl, to život píše nejlepší věci ... a bacha sršeň ... BZZZT :-) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě takovej případ-nepřípad. Ideální věc, jak dostat do popředí posledního z kriminalistů Víťu "Bzzzz" Sršně, jakožto outsidera týmu, s určitým pocitem méněcennosti, který se pak snaží nahradit falešným sebevědomím při poradách či výjezdech. Díl jinak spíš taková vtipná vsuvka v seriálu. Ať už scény ve fotolabu, nebo linka s Jastrabanem. No v závěru bych to těm frackům snad i napálil, ale Vašek se teda dobře udržel. Minimálně takovýmhle nechat proplatit všechny faktury, i za prokopnutý dveře. ()

Chudobka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak jsem nepochopila, proč by se měla vyšetřovat vražda, pokud je k dispozici pouze nějaká nedůvěryhodná fotka. Navíc fotka vystavená na viditelném místě - proč by ji tam měl pachatel nechávat? Jaký by měl důvod? Připadalo mi to od začátku celé jako nesmysl a ono to tak i bylo. Vladyka dobrý, Polívkovi role sedí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Kpt. Petr Anděl (Petr Stach) odposlouchává hovor mezi vedoucím fotolabu (Kamil Švejda) a jeho synem, a přitom ve sluchátkách slyší jenom vedoucího, přestože by měl slyšet i jeho syna. Když pak později Anděl poslouchá hovor mezi Baumovou (Jana Šulcová) a Hnátkem (Adrian Jastraban), tak již správně slyší oba hlasy. (Šéfik)
  • V čase 18:01 se na monitoru objeví nesmyslné číslo pojištěnce VZP: 3265874874/0214, přitom se jedná o muže narozeného (dle kontextu – je mu 22 let a Václavu Hnátkovi narozenému 17. 11. 1974 je 42 let) v r. 1994. (ladyViolet)

Reklama

Reklama