Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Lucy39 

všechny recenze uživatele

Bartoška samozřejmě zklamat nemůže.. ale celkový dojem - hodnocení na čsfd opravdu středovému průměru odpovídá.. pár dobrých gagů a fórů, jinak celkem předvídatelný střed i konec.. Langoš mne ovšem jako vždy pobavil :-) ty vousy mu sluší a tento týden ho hodnotím velmi plusově jak za Zbožňovaného, tak za Minutu věčnosti... Takže celkově si nestěžuji, i když Kozub byl tedy na dělo od začátku do konce !! takovej magor, až mu to člověk věřil, xicht na idioty, pravda, má :-D ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No castingově je film našlapanej až na půdu, samé české herecké hvězdy. Bohužel vnitřně film už tak našláplý není. Jistě parkrát jsem se zasmál, parkrát jsem si říkal, zda se nejedná o bráchu Teorie tygra. Asi bych řekl, že film je vhodný pro zvednutí nálady, ale určitě se stane, že někomu náladu spíše sníží. Já zůstal někdy v mezipatře. ()

Reklama

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Něco trochu na princip Teorie tygra, mi to přišlo (možná díky spojitosti Jiřím Bartoškou), ale tohle za ním hoooodně zaostává. Jediné, co na tom je dost dobrý, je Jiří Langmajer a jeho postava. Toho má rád, od doby kouče Hrouzka přímo žeru, a při vtipných scénách a hláškách ho v tom vidím (i když tady jich nebylo tolik). Ale kvůli němu jsem chvíli i myslel na 3*, ale v kontextu hodnocení jiných filmů to ne, to si to nezaslouží ani s dobrým Langmajerem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko se přes šílené Kdyby byly ryby nebo hodně podprůměrné Bajkery a Padesátku zmohl na vcelku koukatelný film o muži, kterého dohnala vlastní minulost. To co vyčítal svému zeťákovi na něj vyplulo na povrch. Jenže zároveň s tím přišel i trest boží a to skoro doslova. Zhrzená manželka pak logicky reaguje po svém. Chvílemi to úsměvná komedie je, chvílemi není, místy sledujeme tragikomedii. Herecké obsazení je nadstandartní, to si řekněme rovnou, podle toho jsou i herecké výkony skvělé, hudba je výborná, ale má to své mouchy. Zdeněk dělá rychlé pokroky, skoro až zázračné a dokonce je brzy schopen řídit auto, což ale nepodpoří dalším zlepšením po dokončení jízdy. Je to jistě možnost zamyslet se nad vlastními hříchy, které nás jednou doženou, na druhé straně manželka o jeho nevěře věděla a to jsem tušil o dost dřív, než se k tomu přiznala. Pak je ale otázkou, proč nevěru tolerovala a proč také reagovala neochotou se o muže starat, když pro ni odhalení překvapivé nebylo. I tak si ale myslím, že Petr Kolečko by se přeci jen mohl oprostit od klasických stereotypů v těchto typech filmů a více se zaměřit na vytěžení veškeré komediálnosti. ()

hanca.uh odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně průser aneb člověk míní, režie mění:-)). Ostatně tak jako v životě - občas ty plány a těšení se na něco/někoho milého prostě nevyjdou :-)). Já po čase zase zkusila jít do kina na český film, abych podpořila českou kinematografii........jsem si tak říkala, že podle prvotních anotací by tento snímek mohl být něco jako Teorie tygra, který se mi líbil. Bohužel Zbožňovaný se absolutně nepovedl, a to v ničem, děj byl veskrze plytký, nemastný, neslaný, nezáživný, nevtipný, ani ti herečtí "tahouni", kteří mě na tento film přilákali, mě neoslovili. Komedie??? - to ani náhodou, za celou dobu promítání se v kině nikdo nezasmál! Prostě nuda a palec dolů:-( ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama