Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní tým vedený Marií Výrovou (K. Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu: ze zoologické zahrady v Olomouci záhadně zmizeli tři živí medvědi. Snaha Kristýny (T. Voříšková) vyšetřit případ nálezu pěti mrtvých psů a dokázat jisté souvislosti s provozováním psích zápasů je zprvu jejím nerudným nadřízeným kapitánem Průchou (J. Kalina) zpochybňována. Proto Kristýna vyhledá pomoc bývalého šéfa Viktora Vitouše (M. Krobot), který si ve vynuceném důchodu přivydělává jako správce tenisových kurtů. Protože se nudí a stýská se mu po detektivní práci, velmi rád se ke Kristýninu pátrání připojí. Zdánlivě nesouvisející případy mrtvých psů a zmizelých medvědů se záhy začínají dramaticky propojovat. Kristina zjistí, že stopy vedou k místnímu podnikatelskému bossovi (M. Havelka), který má ale dlouhé prsty. Se svými poznatky se svěří svým bývalým kolegům s žádostí o pomoc. Oni jí však nevěří a myslí si, že se jí stýská po minulé práci, a tak si hledá záminky ke spolupráci… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově podstatně lepší než první epizoda. I když nesmysly by se samozřejmě našly. Zejména situace kolem Krobota vyznívá podivně. Herecky vyčnívá zejména Finger, dalo by se říci, že i Majer. Naopak Tereza působí jako studentka prvního ročníku. O šéfovi šternberského oddělení a jeho podřízených ani nemluvě. Příběhově prostě akčnější, zajímavější, ale postavy se chovaj stále hodně podivně, mnozí až neherecky. Čím to je? ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel..Voříšková to prostě nemůže utáhnout.Ukazuje, že sice hrát trochu umí,ale na hauptku to nestačí.Tu policajtku jí nevěřím a uniforma jí nesedí.Blboučkej děj, který pranýřuje mafiány a úplatné policisty,ale tenhle vidlák ani na mafiána nevypadá.Spíš trubka, co zdělila pár tisíc a hraje si na machra. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci tentokrát mé naděje nepohřbili a vyprodukovali vcelku solidní díl, který byl sice místy úsměvný, ale k výrazným stížnostem mě nepřinutil. Příběh se poměrně slušně rozjel, k obvyklým nedostatkům se už nehodlám vracet, takže už jedině pochválím to, že se Kristýna Horová opět zodpovědně zhostila role praporčíka č. 13. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně to Hřebejk rozjel. Horová si jde tvrdě po pachatelích vraždy pěti psů, přibírá si na pomoc Vitouše a čím dál víc se zaplétá do děje kolem podnikatele a mafiána v severomoravské vesnici Těšíkov. Olomoucká krimi zase pátrá po pachateli už dvojnásobné vraždy (jeden ze zaměstnanců zoo, který byl zapleten krádeže tří medvědů, je nalezen zavražděn na toaletě obchodního centra) a dostává tip, že by za tím mohla stát skupina lidí, kteří chtějí prodávat medvědí žluč překupníkům a mafiánům. Pomalu se obě linie spojují, přičemž Horová se s Vitoušem dostává rychleji blíž a doplatí na to ke konci dílu. Tento díl je pekelně napínavý a po pomalém začátku je v poslední čtvrt hodince divák napětím přikován k sedadlu. Skvělý díl opět se super záběry z nefalšovaného Olomouce s příležitostnými problesky poutního místa Svatý Kopeček v dálce. PS: olomoucké zoo je právě těsně pod tímto poutním místem ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda výrazně předčila tu první, kde byl i na mě dost pomalý rozjezd. Kromě mých oblíbenců Kláry Melíškové a Miroslava Krobota se mi tentokrát líbila i Tereza Ramba, která dokázala, že je dobrá herečka (když neřve a nepřehrává jako v Docentovi). Sympatický Martin Finger v nesympatické roli taky potěšil, stejně jako fešák Stanislav Majer. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Na konci epizody, když Viktor volá Marii (Klára Melíšková), tak u něj svítá, zatímco u Marie, která má ve své kanceláři několik stěn oken, je hluboká noc. (Brain)
  • K zásahu na konci jede krajinou konvoj 4 aut: policejní oktávka, neoznačený Yeti, neoznačená oktávka a policejní dodávka. O moment později, když auta přijíždí na místo, konvoj doplňuje páté auto záchranky. O záběr později se najednou objeví 2 další auta zásahovky. Když před kamerou prochází z nich vystoupivší těžkooděnci, záchranka opět projíždí vraty. (Brain)

Reklama

Reklama