Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (43)

Díra

Díra (2019)

Posledním patrem je patro s číslem 333. Toto číslo bývá označováno jako symbol či znamení, že modlitby člověka byly vyslyšeny a jeho strážní andělé jsou nablízku.

Pašerák

Pašerák (2018)

Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“.

Proč právě on?

Proč právě on? (2016)

DJ na vánočním večírku není komparzistou. Je to skutečný DJ z povolání Steve Aoki. Dort hozený na jednoho z účastníků je typickou součástí na jeho vystoupeních. Stejně tak Elon Musk je skutečným Elonem Muskem, zakladatelem společnosti SpaceX a ředitel automobilky Tesla. Také Gene Simmons a Paul Stanley, originální členové kapely Kiss, ztvárnili sami sebe.

Ztracené město Z

Ztracené město Z (2016)

Malá pověšená hlava v čase 1:14:45 je takzvaná „smrštěná hlava“ - Tsantas. Jde o fenomén domorodých kmenů Jižní Ameriky. Pokud válečník zabil nepřítele, stáhl jeho kůži z hlavy a ramen a po týdenní proceduře vaření, sušení a šití se neporušená kůže i s vlasy a víčky smrskne na velikost pěsti. Válečník ji pak pověsil u vstupu do svého obydlí a při slavnostních příležitostech ji nosil pověšenou na krku.

Vikingové - Všichni jeho andělé

Vikingové - Všichni jeho andělé (2016) (epizoda)

Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní.

Ovečka Shaun ve filmu

Ovečka Shaun ve filmu (2015)

Film obsahuje odkazy i na další slavné snímky. Například muž z odchytové služby před zrcadlem je parodie na Roberta de Nira ve snímku Taxikář (1976). Sedlákův billboard z kadeřnictví je odkazem na sérii X-Men a to na postavu Wolverina (Hugh Jackman). Syčení kočky na odchytové stanici v cele za plexisklem je zase odkaz na Anthonyho Hopkinse alias Hannibala Lectera a jím vymyšlený zvuk, kterým děsil ve filmu Mlčení jehňátek (1991). Dalším z odkazů jsou například ovce oblečené do chemických kombinéz s respirátory, které připomínají seriál Perníkový táta (od r. 2008).

Captain America: Návrat prvního Avengera

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

"The miracle twins," tedy "zázračná dvojčata," v potitulkové scéně jsou Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), kteří se později objevili ve filmu Avengers: Age of Ultron (2015). Jejich otcem je ale Magneto, který patří do komiksového světa X-Men, na který mělo v době vzniku filmu práva studio Fox. Existovala proto dohoda mezi Marvelem a Foxy, která zaručila, že přestože se tyto osoby ve filmu objeví, nebudou oslovovány svými "přezdívkami".

Cooties

Cooties (2014)

Po titulcích následuje ještě krátká potitulková scéna se školníkem.

X-Men: Budoucí minulost

X-Men: Budoucí minulost (2014)

V potitulkové scéně se nachází záběr na asi nejsilnějšího mutanta celého "X-Men" univerza. Je to Apocalypse (Brendan Pedder). Jeho pravé jméno je En Sabah Nur, je původem člověk, pravděpodobně první z mutantů. Umí ovládat čas a používá mnoho mimozemských technologií.

22 Jump Street

22 Jump Street (2014)

Ve scéně, kde ústřední dvojice poprvé vejde do kostela se zázemím 22 Jump Street, řekne Schmidt (Jonah Hill), že kapitánova kancelář vypadá jako "cube of ice". Herec, který ztvárnil kapitána Dicksona, se jmenuje Ice Cube.

Inherent Vice

Inherent Vice (2014)

Mapa, kterou můžeme vidět na stěně v kanceláři doktora Blatnoyda (Martin Short), je takzvaná  "Goode´s homolosine projection". Jedná se o mapu světa navrženou geografem jménem John Paul Goode, která bere v potaz poměry velikostí mezi kontinenty a vodními masami. Protože všem známá klasická atlasová mapa světa je v důsledku špatného rozložení značně deformovaná - například Grónsko je na této mapě větší než Austrálie. Ve skutečnosti je ovšem Austrálie 3,5x větší než největší ostrov světa - Grónsko.

Cooties

Cooties (2014)

V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí.

Králové léta

Králové léta (2013)

Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi.

Zataženo, občas trakaře 2

Zataženo, občas trakaře 2 (2013)

Když je ve 14. minutě zvolen nový "Thinkquanaut", při blahopřání na pódiu vykřikne: "Didgeridoo!" To je jméno australského domorodého hudebního nástroje, což je odkazem na vynálezcův původ.

Reklama