Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (187)

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Robert Downey Jr. (Iron Man) a Chris Evans (Captain America) řekli ke svému odchodu z MCU: „Museli jsme vystoupit. Rozhodli jsme pro to a věděli jsme, že součástí naší práce bylo vystoupit z toho autobusu a nechat ho pokračovat k dalším zastávkám bez nás. Když vystoupíte, tak najednou úplně vystřízlivíte, takže jsem rád, že já a Chris už čekáme venku, abychom mohli přivítat další, kteří se rozhodnou odevzdat svůj dres.“

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Ve scéně souboje Captaina Americy (Chris Evans) s Captainem America (Chris Evans) během výletu časem museli tvůrci Captainovi z minulosti digitálně přikreslit kápi, aby diváci bojovníky dokázali rozlišit.

Joker

Joker (2019)

Todd Phillips se podle svých slov do filmu snažil zasadit důležité poselství. Snímek je pak podle něj hodně provokativní, ale ne vyloženě politický. Ve snímku si nejspíš najde každý něco jiného. Část lidí v něm uvidí „jen“ další verzi Jokerova příběhu, jiní v něm zase uvidí i něco víc. V tomto ohledu režisér film přirovnal k Temnému rytíři (2008), který není na poselství divákům zcela postavený, komentář dnešního dění ale stejně dokáže přinést.

Joker

Joker (2019)

K filmu se vyjádřil i samotný Joaquin Phoenix (Arthur Fleck). Konkrétně promluvil o své původní nejistotě, kdy váhal, zda by se měl do filmu zapojit. Bál se prý, že bude film následovat šlépěje jiných podobných snímků a místo propracovaných postav nabídne jen ohrané archetypy, se kterými se diváci nebudou schopni sžít. Pak se ale prý jeho obavy rychle rozplynuly.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

Film se pár týdnů po premiéře vrátil podruhé do kin v lehce prodloužené verzi, která přidává čtyři minuty nových scén, např. akční scénu v restauraci, jejíž části se předtím objevily pouze v traileru.

Hra o trůny - Série 8

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série)

Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala.

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Spousta diváku se nevšimla, že se ve skutečnosti jedná o prequel k předchozímu filmu Dobyvatelé ztracené archy (1981). Film se odehrává o rok dříve, v roce 1935. Lucas a Spielberg totiž nechtěli, aby padouši byli znovu nacisti. Postava Indiana Jonese (Harrison Ford) tu navíc ještě není poučená a obměkčená událostmi z Dobyvatelů ztracené archy a zpočátku se chová více sobecky a zištně.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Z filmu byla vystřižena scéna s Redem (Morgan Freeman). Ten měl totiž po svém propuštění chytit v obchodě záchvat paniky a uklidnit se teprve až v koupelně, která mu svými úzkými zdmi připomněla vězeňskou celu.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Z filmu byla vystřižena následující scéna: Starý vězeň Brooks (James Whitmore) si v průběhu filmu odpyká svůj trest a je propuštěn, přičemž posílá na svobodu i svou vránu, kterou celé roky živil a vychovával. Brooks nicméně nedokáže mimo věznici přežít a po nějaké době spáchá sebevraždu. Prodloužená scéna ukazuje, že ani jeho vráně se naneštěstí nevedlo lépe. Vězni ji totiž najdou mrtvou na poli, načež jí uspořádají pohřeb.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

Zatímco v komiksech byl Quentin Beck (Mysterio) expert na speciální efekty ve filmovém studiu, ve filmu byl zaměstnanec ve Stark Industries.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Bratři Anthony a Joe Russovi prozradili, proč Black Widow (Scarlett Johansson), na rozdíl od Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), neměla ve filmu pohřeb. Po Avengers: Endgame se objevila ještě ve filmu Black Widow (2020). Tony už se po Endgame v žádném filmu neobjevil, čtvrtí Avengers byli tedy poslední možností se s hrdinou rozloučit. Nataša měla naopak před sebou ještě vlastní spin-off.

Reklama