Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (63)

Spider-Man: Bez domova

Spider-Man: Bez domova (2021)

Když Green Goblin (Willem Dafoe) posměšně řekne Spider-Manovi (Tom Holland): „You're struggling to have everything you want, while the world tries to make you choose,“ odkazuje tím na prvního Spider-Mana (2002), ve kterém se Green Goblin pokoušel Petera donutit, aby si vybral mezi záchranou své lásky Mary-Jane a lanovkou plné bezmocných dětí.

Spider-Man

Spider-Man (2002)

Když se Peter Parker (Tobey Maguire) a Norman Osborn (Willem Dafoe) setkávají po bitvě Spider-Mana a Green Goblina v hořícím bytě na oslavě dne Díkůvzdání, mají na sobě oblečení v barvách svého nepřítele – Peter má oblečenou zelenou košili a Norman modrou košili s červenou kravatou. Harry Osborn (James Franco) má na sobě modrý kabát, zelenou košili a červenou kravatu.

Hra na oliheň - Kganbu

Hra na oliheň - Kganbu (2021) (epizoda)

Když se Kang Sae-Byeok (Jung Hoyeon) a Ji-Yeong (Yoo-mi Lee) baví během hry s kuličkami o tom, kam by chtěly jet, až hra skončí a budou bohaté, Ji-Yeong zmíní herce Lee Byung-Huna a jeho hlášku: „Jeď na mojito a dej si sklenku Malediv,“ z filmu Inside Men (2015). Lee Byung-Hun si v tomto seriálu zahrál postavu Front Mana.

Hodný, zlý a divný

Hodný, zlý a divný (2008)

Když Park Chang-yi (Byeong Heon Lee) ve svém pokoji vstává v noci z postele a nabodne nožem stonožku na dveřích, má na sobě moderní spodní prádlo (černé boxerky), které se ale začalo nosit až kolem roku 1990, což je téměř půl století po době, v níž se odehrává děj filmu.

Red 2

Red 2 (2013)

Když Han Cho Bai (Byeong-heon Lee) dostane zakázku od Cobba (Steven Berkoff) na zabití Julia Fernandese, Han nadhodí, že Fernandes platí lépe, a podřízne Cobba ostrou špičkou fotografie složené do tvaru origami. Ve zpomaleném záběru je přitom jasně vidět, že se Cobba ani nedotkl, a v záběrech se neobjeví ani kapka krve.

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)

Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu.

Venom 2: Carnage přichází

Venom 2: Carnage přichází (2021)

Když Cletus Kasady (Woody Harrelson) uprchne s pomocí symbionta Carnage po popravě z vězení, zpívá svou vlastní verzi písně „San Quentin“ od Johnnyho Cashe: „San Quentin, may you rot and burn in hell, may you walls fall down and may I live to tell, and may I walk out a wiser, stronger man, and Warden you tasted just like ham.“

Skála

Skála (1996)

Muži generála Hummela (Ed Harris) ve filmu používají jako primární zbraně samopaly M16A1. Členové Navy SEALS používají samopaly Heckler & Koch MP5 A3/A5. Vojín McCoy (Steve Harris) ke konci filmu ve snaze zabít Goodspeeda (Nicholas Cage) střílí z kulometu M60E3 a odstřelovací pušky LAR Grizzly Big-Boar. Kapitán Darrow (Tony Todd) ve filmu používá útočnou pušku M16 (SP1) vybavenou granátometem M203.

Noc oživlých mrtvol

Noc oživlých mrtvol (1990)

Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana.

Vinnetou a míšenka Apanači

Vinnetou a míšenka Apanači (1966)

Film nebyl promítán v československých kinech, proto byl dodatečně nadabován až v roce 1993 pro společnost Densy Home Video, která ho vydala na videokazetách. Celý film namluvilo pouze devět herců, kteří se snažili různě měnit hlas a intonaci – například dabér Jiří Štěpnička musel při hádce banditů Sloana a Judgeho mluvit sám se sebou.

Za čárou

Za čárou (2021)

Tento film obsahuje několik podobností se sériemi Avengers a Captain America co se týče postavy Lea. Anthony Mackie, který též hraje v těchto filmech, je několikrát označen jako „Cap“ (Kapitán – Kapitán America) a „War machine“ (postava, kterou v MCU hrál (Don Cheadle).

Za čárou

Za čárou (2021)

Kapitán Leo (Anthony Mackie) zmíní ve své první scéně s poručíkem Harpem (Damson Idris), že Harp má nalétáno 56 000 letových hodin. Pokud by to byla pravda, musel by Harp létat 12 hodin denně po dobu 13 let, což vzhledem k jeho věku a teprve tříleté službě není možné.

Černobílá spravedlnost

Černobílá spravedlnost (2017)

Když policisté vyslýchají Greena (Anthony Mackie), vyjde najevo, že je válečným veteránem, který sloužil u parašutistů. Mackieho postava Falcon/Sam Wilson z MCU je bývalý parazáchranář.

Triple 9

Triple 9 (2016)

Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží.

8. míle

8. míle (2002)

Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10.

Reklama