Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný prekvapivý úvod aj namakaný akčný záver je preložený nezáživným stredom filmu. Nebyť toho stredu, bolo by to o hviezdičku viac a tiež tomu neprispel zahuhňaný český dabing. Chápem, že za to film samotný nemôže, ale dojem pokazilo, keď som niektoré celé pasáže jednoducho nerozumel. Tak vznikli nové nejasnosti v aj tak pomerne neprehľadnom deji, ku ktorým sa vracať ale nemienim. Problematika amerických trojpísmenkových tajných služieb je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie pre špionážne thrillery a tu sa to sústreďuje na dnes obzvlášť nechválne známu NSA. –––– Želám si jenom mír a pokoj na celém světě. – My jsme ale vláda Spojených států, my tohle neděláme! – Tak byste to mohli zkusit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Slídilové je film, který má takový ten pomalejší a sušší rozjezd, ale od druhé poloviny (tedy od dějového zvratu ohledně minulosti) zde začíná gradovat napětí a akce, což je pro mě, diváka, podstatné a lákavé. Tento snímek vyniká díky skvělému hereckému obsazení (Redford, Phoenix, Strathairn) a poutavému námětu v podobě nabourávání se do bezpečnostních systémů. Poslední akce byla opravdu dobře napínavá a chytře vymyšlená. Příjemně strávené dvě hodinky u solidního filmu, který je i po dvaceti letech stále atraktivní. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix klasicky nadsazeného lupičského filmu, tak trochu paranoidně politického thrilleru, navíc s prvky komedie. V období těsně po pádu Železné opony se jak svět Západu, tak Východu, začínají propojovat a vznikají tak zase jiné konflikty než jak tomu bylo během Studené války. Robert Redford celý film klasicky táhne svou ohromnou hereckou silou, zde má však k ruce skvělý tým a Bena Kingsleyho, jenž má účes, jaký bych u něj snad nikdy nečekal. Hlavní motiv jakoby vypadl z nějakého bondovského filmu, ale zde překvapivě docela dobře funguje. To závěrečný pochcání republikánů si prostě odpustit nemohli.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Okrem Cameronovho True Lies asi najzábavnejší špionážny film široko ďaleko. Robert Redford, Sidney Poitier, Mary McDonnell, David Strathairn, Dan Ayckroyd a River Phoenix versus Ben Kingsley. Režisér Phil Alden Robinson (Pole snov, Najhoršie obavy) dal dohromady vynikajúcu a výborne vyladenú hereckú zostavu a zasadil ich do mierne prekombinovaného príbehu o jednej tajnej skrinke, ktorá ukrýva až príliš mnoho tajomstiev. Krásny príklad toho, ako sa pred vyše dvadsiatimi rokmi točili tímovky a hlavne doteraz výborná popcornovka. vynikajúca oddychovka so šarmantnými hereckými výkonmi.komediálna časť je úžasná,thrillerová už menej ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Martin Bishop (Robert Redford) má bezpečnostní firmu, specializující se na objevování chyb v bezpečnostních systemech, jinými slovy se vždycky nabourají do systému nějaké firmy a pak něco ukradnou, ale Martin nemá, tak úplně čistou minulost a tak jednoho dne za ním příjdou pánové a nábidnou mu, že buď pro ně ukradne malou černou skříňku nebo půjde sedět, Martin příjímá nabídku, ale tím si na sebe a své spolupracovníky upletl pořádný bič. Příběh navíc doplňuje výborné herecké obsazení, které celkový dojem z filmu notně zlepšuje. Místo již zmíněného Redforda je tu Sidney Poitier, Dan Akroyd, David Strathairn a River Phoenix jako členové Bishopova týmu, dále Mary McDonnel jako Bishopova láska a Ben Kngsley jako Bishopův dávný parťák. Navrch se nám na konci ještě ukáže J. E. Jones jako agent NSA. Právě tito herci vyzdvihují film nad vlny průměrnosti a dávají ten potřebný šmrnc. Nad vtípky a slovními přestrelkami se spíše jen pousmějete než, že byste se plácali smíchy, ale jen dotváři celkovou pohodu filmu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama