Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deväťdesiatkový thriller presne v štýle svojej doby. Keďže sa tu hráme na veľkú špionáž a dôležitú úlohu hrajú počítače, tak nutne nie je zrovna nadčasový a svojim spôsobom pôsobí smiešne. Čo ale nevadí, nejde o žiadne guilty pleasure. Má to spád, dej je príjemne komplikovaný, zároveň však značne prehnaný a niektoré postavy vám môžu liezť na nervy. Ide o čistú zábavu, na ktorú televízie zabúdajú, tak je fajn, že sa po čase v TV opäť tento film objavil. Nechýba ani trochu humoru a ak by sa film bral viac vážne, tak by bol dnes už nepozerateľný. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená týmovka, o obsazení nemácenu hovořit, co jméno to pojem. Phil Alden Robinson jerežisér na kterého je prostě spoleh, akce, napětí, výběr scénáře, prostě všechno sedí. Jen to občas nai hrdinové vyřeší až příliš lehce - útěk od Cosma byl skoro na úrovni třetí řady Prison Breaku = prostě útěk bez problémů. Ale jinak se jedná o skvěle odsýpající inteligentí zábavu. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

....na Slovensku to išlo vcelku úplne nenápadne v TV (neviem či to bolo uvádzané i v kinách)- bez väčšej pozornosti to "zašumelo" a...... pritom je to vynikajúci film.Doporučujem i tým,ktorí až tak R.Redforda nemusia - kde sa radím i ja.... moja zaujímavosť: Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, ač si občas pomáhá scénáristickými berličkami. Příjemně to celé graduje, leč párkrát měl přistoupit střihač a některé scény pokrátit. Režisér Phil Alden Robinson není žádný zelenáč, ač jeho filmografie čítá jen několik málo titulů. Snaží se zachovat autenticitu prostředí, klíčové momenty si hýčká a protahuje je o milé detaily, stejně úspěšně se mu daří budovat atmosféru. Navíc má půltucet solidních herců v čele s tím nejzkušenějším a nejzářivějším Robertem Redforem, který má špionáž v krvi. Víkendové odpoledne tenhle tým spolehlivě vyplní, trvalejší dojem nečekejte. Přesto spokojenost. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, a o to víc jsem byl překvapen. Film je velmi příjemná oddechovka, která ani na chvíli nenudí. Atmosféru zpestřuje několik docela vtipných situací a obsazení zkušených veteránů v čele s Redfordem, který skoro nesleze z placu, bylo rozhodně trefou do černého. Dvě hodiny utekly jako voda, černá skříňka se dostala do správných rukou a já si odškrtávám nejen velmi slušné čtyři hvězdy, ale i další jméno v kolonce prďáckých záporáků.... Ben Kingsley. :) 80% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama