Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,432,691Tržby Celosvetovo $105,232,691║ veľmi dobré obsadenie ale nie úplne využité, príbeh by chcel o trošičku viac prepracovať a aby to malo väčšie grády, lebo prvá polovica filmu sa skoro nikam výdatne neposúva /60%/ ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojenie zábavy a napínavej akcie, všetko podporené skvostným hereckým ansáblom. Dej má hlavu a pätu, no naviac medzi tým aj kompletnú chrbticu, všetko drží pekne pohromade. Skrátka inteligentný film. Whistle a jeho jazda na dodávke, vymyslený príbeh o súkromnom očku a najmä trochu nadsadené no príjemné a úsmevné zakončenie filmu .. scény jemne a chutne okorenené vtipom. Viac než len 4* MOJE NAJ - Postavy. Bishop, Matka, Whistle ... tlupa sympaťákov a kráska menom Mary McDonnell. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix klasicky nadsazeného lupičského filmu, tak trochu paranoidně politického thrilleru, navíc s prvky komedie. V období těsně po pádu Železné opony se jak svět Západu, tak Východu, začínají propojovat a vznikají tak zase jiné konflikty než jak tomu bylo během Studené války. Robert Redford celý film klasicky táhne svou ohromnou hereckou silou, zde má však k ruce skvělý tým a Bena Kingsleyho, jenž má účes, jaký bych u něj snad nikdy nečekal. Hlavní motiv jakoby vypadl z nějakého bondovského filmu, ale zde překvapivě docela dobře funguje. To závěrečný pochcání republikánů si prostě odpustit nemohli.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako pohodová nenáročná podívaná avšak chybí jí větší šmrnc a hlavně vyžaduje od diváka velkou pozornost. Opravdu stačí chvilka nepozornosti a divák se může snadno ztratit. Celkově mi ve filmu chyběla větší pohoda a nějaká ta "akce" nebo překvapení a i když je film plný vynikajícíh herců všichni kromě Redforda dostávají překvapivě málo prostoru. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Slídilové je film, který má takový ten pomalejší a sušší rozjezd, ale od druhé poloviny (tedy od dějového zvratu ohledně minulosti) zde začíná gradovat napětí a akce, což je pro mě, diváka, podstatné a lákavé. Tento snímek vyniká díky skvělému hereckému obsazení (Redford, Phoenix, Strathairn) a poutavému námětu v podobě nabourávání se do bezpečnostních systémů. Poslední akce byla opravdu dobře napínavá a chytře vymyšlená. Příjemně strávené dvě hodinky u solidního filmu, který je i po dvaceti letech stále atraktivní. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno