Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (930)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Viac konverzačka ako akcia, čo by ani tak nevadilo. Horšie je to, že vzájomná manželská chémia je silno závislá od dialógov, resp. úrovne "zábavnosti" uštipačného humoru a vzájomného doberania sa. V tomto smere film vykazuje veľké výkyvy, za čo v podstate imho môže zbytočná naťahovanosť (hlavne v úvode), ktorá podráža nohy kvalite snímku ešte viac vďaka veľmi jednoduchému a priamemu scenáru. Vo výsledku jednohubkový priemer. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak mě nezalilo to pobavení všemi přehnanými akčními scénami (které mají prý být jen o zábavě a lehce parodické), "druhá Válka Roseových" nepřekoná tu první, ani kdyby ten svůj zbraněmi nacpaný domek srovnali se zemí, Vince Vaughn se tu chová jako šašek, prostě nic extra. Sexy film čistě o zábavě pro mě představují daleko víc Dannyho Parťáci než tohle. Ale protože jsem (nejen) letos viděl spoustu (o dost) horších filmů, a protože těch pět nebo šest jednozáběrových narážek na jiné filmy bylo skvěle vychytaných, je to zasloužených 60%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od autora Agenta bez minulosti jsem čekal dost a když k tomu přidám skvělou ústřední dvojici Brada Pitta a Angelinu Jolii očekávání byla veliká, ale obavy z propadáku také. Naštěstí se o propadák vůbec nejedná a naopak jde o příjemnou akční komedii podobnou Válce Rouseových (až na to, že manželé jsou hezčí :-)) a Pravdivým lžím(Angelina je lepší :o)). Komediální složka filmu je skvělá a výborné hlášky manželů skvěle podporuje většinou komediální Vince Vaughn (Vybíjená). Oba manželé střílejí hlášky perfektně a s naprosto bezcitnou tváří což ještě více vyznění(občas i černého) humoru ještě více umocňuje. Např. hlášky v ukradeném autě mimojiné o jedné bývalce a nebo o své svatbě jsou opravdu šílené a nechápu kdo je vymýšlel, ale přesto děkuju. Režie není nijak úchvatná, ale chvílemi pokulhává hlavně v bojových scénách, které jsou občas nepřehldné. Bohužel film trochu kazí hudba, která je dost mimo mísu a ze zajímavých scén se díky tomu nedostane maximum, škoda. Závěrečná hodně dlouhá přestřelka je touto hudbou hodně zkažena, ale přesto sledovat dravou Angelinu a elegána Brada stojí za stokorunový lístek do multikina. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak rozdmýchat pohasínající jiskry? Plán A: zajít do manželské poradny....Ne, vezmu to od prostředka. On se živí jako nájemný vrah a neumí střílet na pouti. Ona vydělává na rodinný chléb jako nájemná vražedkyně a neumí vařit. Jednoho dne je jejich zaměstnavatelé pošlou proti sobě a ukáže se, že oba mají několik kostlivců ve skříni (on kolem šedesáti, ona 312) a jejich spokojeně nudný středostavovský život byla pompézní divadelní kulisa. Nastupuje Plán B: při zabíjení drahé polovičky zjistíte, že zatímco ruce mlátí a nohy kopou, srdce stále plane. A ten přechod z cynického: Any last words? The new curtains are hideous " je naprosto přirozený a odehrává se v akčním mišmaši honiček a stříleček. Exploze náloží střídá exploze vášně, ale chlebodárcům došla trpělivost a začíná hon na naše hrdličky. Zastav se a nepřežiješ aneb Romeo, Julie a kalašnikov... Doug Liman využil třaskavé chemie mezi herci, přidal špetku dynamitu v akčních scénách a opepřil černým humorem. Výsledný produkt chutná jako cyankáli- v šampaňském. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříš hůř, než vaříš, miláčku. A to je co říct." Manželské krize mě obvykle nebaví, ale on to společný koníček obvykle spraví. A když "nudní" Smithovi o svém protějšku zjistí, že je to taky zabiják, tak je to nejlepší cesta k vyléčení a nalezení cesty k mé spokojenosti. A jelikož se jedná o cestu lemovanou střelbou, hláškami a sexem, tak si nemám na co stěžovat. Jen mi najednou začíná připadat divné, jak často jezdí manželka na služební cesty, jak mi minule automaticky vyčistila Glocka nebo jak jsem její "mrtvé" rodiče nedávno viděl krýt prezidenta svými těly. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Aby své role zabijáků ztvárnili věrohodně, museli Brad Pitt (John Smith) a Angelina Jolie (Jane Smith) podstoupit tzv. „školu špionů“. Oba herci každý týden navštěvovali lekce střelby, dostali také průpravu v oblasti speciálních operací a protiteroristických taktik. Museli si osvojit celou řadu různých dovedností a snažit se přitom vypadat, že se tomu věnují už léta. (duklak2)
  • Když se John (Brad Pitt) plíží kanalizačním potrubím, Janin (Angelina Jolie) monitor ukazuje, že je na GPS souřadnicích 47.28N 12.46W, 35 stop pod hladinou moře. Tyto souřadnice leží v Atlantickém Oceánu severně od Španělska a ne v New Yorku. (Miro_CZ)
  • Jane (Angelina Jolie) prohlási, že je židovka, ale hned v následující scéně mají s Johnem (Brad Pitt) na sobě teplákovou soupravu s nápisem "Jesus rocks" a když pak později společně odjíždějí v rodinném voze, mají na autě nalepenou rybičku, která je jedním ze symbolů křesťanství. (Kuny27)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama