Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (930)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekávala více. Obsahuje spousty dobrých scén, vtip i akci, ale ve výsledném dojmu na mě nijak nezapůsobil. Dvě hodiny utekly jako voda a já si s odstupem pamatuji jen velmi málo scén, které mě zaujaly. Ale celkově má spád, takže se ke mně ani nedoplížily pocity nudy. Angelina je krásná žena, to uznávám, ale rozhodně pro mě není ta nejkrásnější, nejlepší a nejdokonalejší. Díky neustálým propagacím její osoby ve všech časopisech, médiích, žebříčcích krásy a titulkům jako "nejkrásnější, nejvíc sexy ženy světa", nemám potřebu ji kdekoliv vyhledávat. Média ji neustále cpou všem pod nos, vyrobily z ní jakousi "značku" a všichni ji prostě musí milovat. Tyto komerční tahy se mi jakkoliv nelíbí a nikdy k jejím obdivovatelům patřit nebudu. A svým herectvím mě příliš nepřesvědčila. Ale jako manželům to Angelině a jejímu mužíčkovi Bradovi dohromady pasuje a na svá hvězdná jména a vztah nejspíš dokázali k filmu přilákat davy fanoušků. Ale jaký by byl výsledek, kdyby ústřední dvojici hrál jiný pár? To bych byla vskutku zvědava:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá akční komedie, která si nedělá ohledně vztahů v manželství žádné servítky a naopak ukazuje, kam až to může dojít samozřejmě v co nejlepším světle:). Brad Pitt a Angelina Jolie se k sobě náramně hodí a zřejmě to zjistili i oni sami, když se chvíli po uvedení filmu do světa vzali. Řada akčních scén je opravdu pěkně vymyšlena, chvilkama je sice vidět, že dvě titulní role zřejmě nemají šanci umřít a tak nepřátelé do nich perou olova, kterého by se dalo počítat na kila a občas i mezi sebou vystřílejí pár zásobníků, ale co naplat jasné je že láska vždy zvítězí, ať už je na jakýchkoliv frontách. Scéna, kdy Brad Pitt s autem vlítne do křoví a pronese: We have to talk (Musíme si promluvit) je taková zásadní a pro mě nejvtipnější scéna, která se ve filmu objevila. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Dva úhly pohledu mi přijdou roztomilé (tedy trochu roztomilé). Za prvé: Film je podobenství, tedy na základě vnitřní analogické struktury opisuje a hodnotí skutečnost. Za druhé: Nějaký snílek si řekl, že chce Butche Cassidyho a Sundance Kida nechat přežít, a tímto si splnil sen. A dál už si jenom představuji ty paparazzi fotografie skutečných manželů, jak kráčejí nějakou ulicí a vedou kolem sebe hrozen skutečných dětí, a jsem z toho celá naměkko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak mě nezalilo to pobavení všemi přehnanými akčními scénami (které mají prý být jen o zábavě a lehce parodické), "druhá Válka Roseových" nepřekoná tu první, ani kdyby ten svůj zbraněmi nacpaný domek srovnali se zemí, Vince Vaughn se tu chová jako šašek, prostě nic extra. Sexy film čistě o zábavě pro mě představují daleko víc Dannyho Parťáci než tohle. Ale protože jsem (nejen) letos viděl spoustu (o dost) horších filmů, a protože těch pět nebo šest jednozáběrových narážek na jiné filmy bylo skvěle vychytaných, je to zasloužených 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlato, predsa nepôjdeme spať pohádaní.“ Pekné (ale nezaujímavé) telá a vybrúsené akčné scény – čakať od tohto hitu niečo viac, je blbosť. Jolie & Pitt si užili, Vince Vaughn tiež. A ja? Ani veru veľmi nie. Občas som sa zasmial (večera, počas ktorej hrdinovia aj diváci "niečo tušia"), inokedy uznal, že Doug Liman má akciu v krvi (autá, golfové palice, granáty, strelné zbrane, porcelán, päste). Nič viac tam ale nie je. Komerčný úspech tohto akčného sitkomu si vysvetľujem popularitou hereckého obsadenia, určite nie kvalitou (ktorú to nemá, je to len nudná jednohubka). 50 % ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Film se odehrává kolem a v New Yorku, ale během honičky v autech, kdy Jane (Angelina Jolie) a Johna (Brad Pitt) pronásledují tři BMW, je jasně vidět cedule, označující Los Angeles. (Miro_CZ)
  • Aby své role zabijáků ztvárnili věrohodně, museli Brad Pitt (John Smith) a Angelina Jolie (Jane Smith) podstoupit tzv. „školu špionů“. Oba herci každý týden navštěvovali lekce střelby, dostali také průpravu v oblasti speciálních operací a protiteroristických taktik. Museli si osvojit celou řadu různých dovedností a snažit se přitom vypadat, že se tomu věnují už léta. (duklak2)
  • Brad Pitt (John) film označil za „takovou vražednější parafrázi obvyklých partnerských vztahů“. O žánrovém mixu komedie, romance a akčního thrilleru pak řekl: „Vznikl takový pomyslný velký kotel, do kterého všichni přihazovali nápady a názory, a postupně se to kořenilo a dochucovalo, aby to nebylo moc slané nebo sladké nebo hořké nebo kyselé. Hrozně snadno se z toho mohl stát normální akční film a všichni jsme si to nebezpečí uvědomovali, takže jsme si svorně dávali záležet na tom, abychom udrželi vztah Johna a Jane v popředí.“ (NIRO)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama