Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá akční komedie, která si nedělá ohledně vztahů v manželství žádné servítky a naopak ukazuje, kam až to může dojít samozřejmě v co nejlepším světle:). Brad Pitt a Angelina Jolie se k sobě náramně hodí a zřejmě to zjistili i oni sami, když se chvíli po uvedení filmu do světa vzali. Řada akčních scén je opravdu pěkně vymyšlena, chvilkama je sice vidět, že dvě titulní role zřejmě nemají šanci umřít a tak nepřátelé do nich perou olova, kterého by se dalo počítat na kila a občas i mezi sebou vystřílejí pár zásobníků, ale co naplat jasné je že láska vždy zvítězí, ať už je na jakýchkoliv frontách. Scéna, kdy Brad Pitt s autem vlítne do křoví a pronese: We have to talk (Musíme si promluvit) je taková zásadní a pro mě nejvtipnější scéna, která se ve filmu objevila. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Popkornový prvoplánový filmeček na jedno použití, který jakž takž funguje díky ústřední herecké dvojici a slušnému, byť kolísajícímu tempu. Celkový dojem: 50 %. Angelinu Jolie příliš nemusím, ale v tomto případě byla její mondénnost ku prospěchu věci a typově dokonale zapadla do role. Brad Pitt zase ukazuje, že jeho pověst hvězdy má opodstatnění. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Love Stinks - J. Geils Band 2. Nothin' But A Good Time - Poison 3. Tainted Love - Soft Cell 4. Baby, Baby - Alana D 5. Express Yourself (Mocean Worker Remix) - Charles Wright & The Watts 103rd Street Rhythm Band 6. Mondo Bongo - Joe Strummer And The Mescaleros 7. Lay Lady Lay - Magnet featuring Gemma Hayes 8. I'll Melt With You - Nouvelle Vague 9. Nobody Does It Better - 8mm 10. Let's Never Stop Falling in Love - Pink Martini 11. Assassin's Tango - John Powell 12. Used to Love Her (But I Had to Kill Her) - Voodoo Glow Skulls 13. You Are My Sunshine - Stine J. 14. You've Lost That Lovin' Feelin' - Righteous Brothers 15. Making Love Out of Nothing at All - Air Supply 16. You Give Love a Bad Name - Atreyu 17. Love Will Keep Us Together - Captain & Tennille ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dva úhly pohledu mi přijdou roztomilé (tedy trochu roztomilé). Za prvé: Film je podobenství, tedy na základě vnitřní analogické struktury opisuje a hodnotí skutečnost. Za druhé: Nějaký snílek si řekl, že chce Butche Cassidyho a Sundance Kida nechat přežít, a tímto si splnil sen. A dál už si jenom představuji ty paparazzi fotografie skutečných manželů, jak kráčejí nějakou ulicí a vedou kolem sebe hrozen skutečných dětí, a jsem z toho celá naměkko. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dravá Limanova režie a řada výborných nápadů, ale to vše svázáno v okovech nevyvážených dialogů, jejichž kvalita udává tempo celému filmu. Excelentní momenty střídají unylé pasáže, které se zdají mnohem delší, než jak dlouhé ve skutečnosti jsou. Výborné obsazení, sem tam památná situace a správně říznutá akce, ale chybí větší švih. Nápadů tu byla řada, jejich využití je tak poloviční... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Kopie filmu byly dodávány do kin pod krycím názvem „Jones“. (imro)
  • Ve scéně, kde Smithovi (Angelina Jolie, Brad Pitt) vyprávějí jak se seznámili, by měli být v kolumbijské Bogotě. Nicméně tropická vesnice, ve které byla scéna natočena, je jen velmi málo podobná veliké metropoli z 9 000 000 obyvateli a teplotami do 20°C. V samotné Bogotě z toho po zhlédnutí filmu jaksepatří neměli radost. (Miro_CZ)
  • Angelina Jolie (Jane Smith) aj Brad Pitt (John Smith) dostali za svoje úlohy rovnaký honorár vo výške 20 miliónov amerických dolárov. (Fabrinka)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama