Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 580)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji Cameronovy Vetřelce za jakýkoliv protiklad Scottova Vetřelce. Oba filmy zaujímají k danému tématu odlišný (ne opačný) postoj, v obou případech naprosto výborný. Cameron natočil vojenský film o tlupě zelených mozků využívající všemožné klišé, bez kterých to snad ani nejde. Přesto je tu obrovská míra ozvláštnění. Používání radarů lokalizujících pohybující se objekty je skvěle využito, stejně jako faktu, že každý voják má na helmě miniaturní kameru - což částečně předznamenává využití "kamer" v Cameronově (a Bigelowové) filmu Strange Days z roku 1995. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nejlepší z rodu Vetřelců. Dokonale natočená úžasná sci-fi akce, gradující finálním soubojem Ripleyové manipulující s Vetřelcem na palubě kosmické lodi. Natočeno už roku 1986 s dokonalými trikovými efekty! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1245-vetrelci-aliens/videa/ ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté pokračování. Neuvěřitelná dynamika příběhu, opět hrůza, napětí, plno akčních scén, nestárnoucí efekty, špičkový soundtrack, výborná psychologie postav a opět další Cameronův film, který se může vidět stále a stále dokola. Tento souboj o život v extrémních podmínkách nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičky... „How could they cut the power, man? They're animals!" ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se na těch pět hvězd stejně nedostal. Vetřelci jsou bez debaty super akční náloží se stále slušnou trikovou oblohou a vetřelčí královnou jako lahodným dezertem, ale ona "cameronovská preciznost", kterou tu většina lidí připomíná, mi především v závěrečné půlhodině citelně chyběla. Ano, akční scény jsou parádní, postavy jedinečné a vlastně nechápu, proč se točí Terminator Salvation, když ho Cameron natočil už před dvaadvaceti lety (jen vyměnil T-800 za hromadu xenomorfů), ale způsob, jakým se Ripleyová definitivně zbaví vetřelčí královny, je v rámci do té doby budované dokonalosti silně mimózní a čím dál výraznější klišé filmu v mých očích také ubírají. To jako nikomu nepřijde zvláštní, že Ripleyová úplně sama vykosí tolik nepřátel, kolik jich předtím nedokázala vyhladit ani jednotka vycvičených mariňáků? A co pozdější absence prvku vetřelčí kyseliny? Skvělý film... dokonalý ovšem ani náhodou. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Ve filmu měla být scéna společné sprchy probuzených mariňáků na palubě Sulaca a právě při mytí rozebírali, že Ripley (Sigourney Weaver) už předtím Vetřelce viděla. Sekvence byla pro film naplánována, ale před natáčením byla vyřazena, protože herečky nebyly ochotny hrát nahé. (Jan.Kanak)
  • Kolóniu Hadley´s Hope na planéte LV-426 obýva 158 ľudí. (GTS_PUNK)
  • Herečka Jenette Goldstein (vojín Vasquez) na přání režiséra Jamese Camerona skutečně udělala několik shybů, aby její postava dostala tvrdší rysy. Herečka byla v té době na vrcholu své fyzické kondice díky dvěma letům bodybuildingu. (ShamanS1000)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama