Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 578)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná, že jsi nesledoval poslední události, ale dostali jsme na prdel, kámo." Atmosféra strachu z neviděnýho přerostla ve strach z viděnýho. Tak to mám rád. Za každým rokem totiž klapou hladový čelisti, mariňáci si nemohou stěžovat na nedostatek terčů a troufalá snaha o přežití nápadně připomíná skvělej akční nářez, kterej mě dokáže kdykoli uspokojit. A kdysi v kině jsem se jednou dokonce i leknul. Nekecám. Fakt. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Viva la Jim!! to snad ani nejde tocit jeden bezchybny film za druhym. James Cameron, nenapadny, ne prilis prubojny (aspon na pohled a taky chovanim) clovek, puvodem ridic kamionů... No kdo by od neho cekal tolik geniality, tolik skvelych napadu, zlepsovaku a nejuzasnejsiho vizualu.. Aliens tedy rozhodne nejsou vyjimkou, dokonce me dostali jeste vice nez Scottuv uvodni atmosferak.. Asi me proste bavi vic tvrda, drsna, hlaskujici armada proti hordam tech nejhorsich nocnich mur ve vesmiru nez komorni dusivy snimek odehravajici se v jedne lodi s jednim alienem.. ne ze by byl Ridleyho opus nejak vyrazne horsi, ale nezaujal tak jako tohle. Podle mne totiz Aliens jsou nejlepsi akcni film vsech dob, nikdy sem nevidel tak precizne zvladnute sceny, atmosferu a take samozrejme skvele zahrane role. Weaver je tezka bad-ass, hlavne finalni souboj je naprosto skvely, dale mne nejvice bavil neustale vydeseny chudak vojin a pak samozrejme Bishop.. Cameron dokazal i z jednoduchych vojenskych scen udelat prehlidku perfektne zvladnute vojenske prehlidky a alieni jsou neskutecne dokonali, scena jak se hrnou na Biehna, je uplne best. Nechybi ani poradna zapletka, desive odpocitavani casu zbyvajiciho do smrti a take mnohem vice objasnuje tenhle film zvyky a obyceje monster.. proste dokonale ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Tohle je megalni masakr. Cameron to rozjel pekne ve velkym, strasna halda vetrelcu, jejich matka, zajimavej, ale predvidatelnej pribeh (Zvlast kdyz to clovek videl hodnekrat.), lepsi triky, lepsi kamera a lepsi hudba. Navic tu je od zacatku soustredena pozornost na Sigourney, ktera je tady jeste vostrejsi nez predtim a kdyz vezme do ruky bouchacky, rozstrily toho vic nez marinaci. I kdyz vetrelci nastoupi az zhruba po hodine filmu, dej predtim nenudi, hezky navaze na prvni dil a hezky se seznamime s posadkou a dej je zajimavej. Pak nastane 90 minut hodne napinavy rezby, zakoncene perfektnim "pestnim" soubojem. Navic se tu predstavi totalni krutak Bishop Lance Henriksen, kterej udela vychytavku s nozem a nakonec vytece. Z dalsich hercu se mi docela libil Bill Paxton, posranej az za usima a pak Michael Biehn, kterej hral taky dost dobre. A i ta mala holka byla dobra. Nejlepsi dil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ridley Scott triumfoval plíživou atmosférou, tam Cameron sází na hutnou akci na zdánlivě opuštěné základně. Tam kde nám Ridley vetřelcovu podobu ukazoval co nejméně, razíc tak známou pravdu o tom, že neviděné zlo je nejpůsobivější, tak tam Cameron nasazuje celé šiky vetřelců degradovaných do role hmizoidního cannon fodderu. Tam kde si Scott vystačil s pár herci v takřka komorním snímku, tam nasazuje Cameron rozmáchlou výpravu. Nedá se říct, který z nich je lepší. Oba jsou zcela rozdílné a přitom dokonalé, byť každý v tom svém žánru. Ovšem nebudu nijak zastírat, že přeci jen o něco raději mám díl s jednotným číslem v názvu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TIHLE LIDÉ JSOU TU, ABY TĚ CHRÁNILI. JSOU TO VOJÁCI." - "ALE TO NÁM NEBUDE NIC PLATNÉ." Pamatuju, že když jsem tenhle úžasnej biják viděl poprvé v pubertě, málem jsem z toho onemocněl a dodnes je to strhující podívaná, která neztratila nic ze své působivosti a kouzla. Cameron si zaslouží obdiv zato, jak pietně a přitom zcela po svém dokázal navázat na příběh a mytologii originálu a vytvořil tak jeden z nejfunkčnějších sequelů v dějinách filmu a jeden z nejlepších blockbusterů. Z klíčových scén jedničky jakými bylo vyhřeznutí obludy z hrudníku, detektor pohybu, závěrečný odpočet, autodestrukce a následný souboj jedna na jednoho udělal trademark série a se svou troškou přišel i do mlýna mytologie celé série, když divákovi odpověděl na původ vajec vytvořením vetřelčí královny (osobně bych dal přednost odhalení původu té lodi co je vezla, ale což). Z postavy Ripleyové udělal další Sáru Connorovou a dokonce jí dohodil představitele Sářina ochránce, Michaela Biehna a přihodil mateřský vztah k malé Newt. Postavy žijí, dýchají a mění se před vašima očima (nenápadný Burke v opravdu hnusného padoucha, prudič Hudson a "blbec" Gorman zase v hrdiny), masky, makety, speciální efekty a výprava jsou velkorysé a až na pár přehlédutelných výjimek (zadní projekce při likvidaci vajíček u královny) dokonalé. Scéna zabíraná z pohledu kamer, které mají na sobě mariňáci je skvostná. Dokážete si asi představit, jak strašně zklamaný jsem musel být, když jsem si hned po VETŘELCÍCH půjčil velmi nudnou PROPAST. Mimochodem taky vám ty stíhačky ve VETŘELCÍCH připomněly ty létající stroje z budoucnosti z TERMINÁTORů? ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Bill Paxton (Hudson) často improvizoval a odchyloval se od scénáře. Příkladem jeho invence je fráze: "Hra skončila, chlape! Hra skončila!" (Don_Salieri)
  • Vasquezové (Jenette Goldstein) musel během přestávek mezi scénami někdo z členů štábu nadlehčovat její obří kulomet. Byl natolik těžký, že byla vyčerpaná už jen z jeho nošení. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama