Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 580)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Cameron přitvrdil, vedle napětí (i toho tu je dost) se přidala akce, místo party ztroskotanců bojujících o život na scénu přichází parta mariňáků s drsnými hláškami a účinnými zbraněmi. Místo temného klaustrofobického sci-fi hororu, přichází hororový sci-fi akční film. I Hornerova hudba je dynamičtější než Goldsmithovy temné tóny. Závěr je navíc řemeslníkem Cameronem v podstatě přesně obkreslen z jedničky. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě ani jednička nedostala tak nějak úplně úplně, je chyba asi na mém přijímači. Prostě na pět hvězdiček tenhle film nemá. Sice slušná atmosféra a pěkný jatka, ale i tak bych si představoval jízdu s trochu více adrenalinu. Navíc akce není zdaleka tak cool jako u T2 a digitální efekty jsou někdy na takový velkofilm... ehm, řekněme že rychle stárnou... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce je všeho víc než v jedničce, víc vetřelců víc akce, víc triků, prostě všeho mnohem víc a je to ku prospěch věci. Ve dvojce stejně jako v jedničce je skvělá Sigourney Weaver, bez ní by to sand ani nebylo ono. Malá vada na kráse je protahování konce filmu, ale jelikož ta protáhnutá část je taky skvělá, tak to snad ani nevadí. James cameron prostě umí ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé možná, ale pro mě určitě nejlepší film z vetřelčí trilogie. Čtvrtý díl Vzkříšení a nástavby AVP prostě nepočítám. Tohle jsou zlatý osmdesátý. Akční sci-fi jako dosud nepřekonaný mustr. Zrod hrdinky a vznik mysteria zvané Alien. Film, který má vynikající gradaci, film, od kterého by se měli všichni učit, když by chtěli točit o mariňácích na emzáky osídlené planetě. Vlastně nechápu, proč všechny další vetřelčí filmy byly mermomocí jiné. No, není to škoda, když je tu tak dokonalá předloha? AVP 2? Výsměch. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Mezi nejzjevnější vliv války ve Vietnamu patří ve filmu způsob, jakým jsou prezentováni Koloniální Mariňáci: technologicky nadřazená síla, která ovšem v nepřátelském cizím prostředí narazí – jejich výcvik a technologie nejsou uzpůsobeny pro místo a styl boje, což lze považovat za analogii k neschopnosti americké špičkové palebné síly porazit neviditelného nepřítele ve Vietnamu. Američané měli hodně palebné síly a velmi malé povědomí o nepříteli, což je kombinace, která nemůže dobře fungovat. Ve filmu jsou Mariňáci najímáni k ochraně obchodních zájmů Weyland-Yutani Corporation, což odpovídá názoru, že zájmy společností, které sídlily v Jižním Vietnamu, byly hlavním důvodem, proč tam byly vyslány americké jednotky. Vietnamskou válkou byl ovlivněn i postoj Mariňáků: jsou zobrazováni jako domýšliví a jsou si nevyhnutelně jistí svým vítězstvím před misí, ale když se něco pokazí a ocitnou se před nepřítelem, který je sice technologicky méně vyspělý, ale mnohem odhodlanější, výsledek nemusí být takový, jaký očekávají. (Jan.Kanak)
  • Na konci filmu je vedle Bishopa (Lance Henriksen) vidět standardní fyziologický roztok používaný běžně ve zdravotnictví na ředění krve. Tento měl dobu expirace rok po natáčení filmu, konkrétně 07/87. (Pyron)
  • Když Ripleyová (Sigourney Weaver) nese Newt (Carrie Henn) a narazí na královnu, má sebou pás s granáty. Tento pás neustále mění polohu. Nejvíce je to vidět ve scéně, kdy ustupuje od královny - Newt křikem upozorní na vetřelce, Ripleová se otočí a zabije jej. Zde je vidět, že pás s granáty je chvilku dole a pak zas nahoře. (Horryx)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama