Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Byla to skvělá zábava, na kterou se ty současné "zábavné" pořady dívají s pěkně velkým odstupem. Kaiser a Lábus byli výborní. Scénka "Těžký týden referenta Kubrta" byla opravdovou třešničkou na dortu. Z dalších lze připomenout Kaiserovo klíště, pubertálního Lůďu či hodinu dějepisu. Nelze zapomenout ani na vystoupení dvojice Wimmer-Černoch. I to byla super zábava. ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Scénky jako: Těžký týden referenta Kubrta, Zkouška z dějepisu v roce 2012, Klíště, parodie na Boney M a hlavně Těžký život tělocvikáře Jaška patří k tomu nejvtipnějšímu co jsem kdy viděl, ale ani ostatní protagonisté pořadu se nenechali jen tak lehce zastínit dvojicí Kaiser, Lábus. Je jasné že vytvářet takový to humor, do nekonečna nejde a tak některé díly postrádají tu pravou dávku toho českého humoru. A hlavně pořad poznamenala účast socialistických hudebních interpretů. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Kaiser, Lábus a Korn tu rozjíždí celkem zábavnou zábavu, což nebývalo a dnes už vůbec není zvykem. Myslím tím televizní zábavu. Vyhýbají se celkem často estrádním výstupům, což je víc než dobře a některé jejich scénky jsou kultovní dodnes. Trochu mi tahle trojka místy i připomněla Monty Pythony, ale jenom tak kousíček. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobré a vcelku vydařené, ale jen když tam byl Kaiser & Lábus. Jenže nebyli tam sami a netočilo se všechno kolem téhle dvojky, ale vystřídala se tam také celá řada tehdy populárních bavičů z řad herců a zpěváků, a ti už mě nijak zvláště nepobavili. Legendární výstupy obstarali především Wimmer s Černochem.Taky tam byly trapnosti, které zase nijak směšné nebyly, protože každý nápad nepřekypoval humorem, jako třeba když z Mládka dělali humorného vypravěče anekdot. Neměl zrovna nějaký zvláštní talent podat vtip, ale jeho neherectví ho vlastně do jisté míry proslavilo. A pak celá řada zpěváků, a estrádních vystoupení, kdy něco bylo lepší, a něco bez odezvy. Postupně také docházela invence, přišel nakonec slibovaný kouzelník, změnil se režim, po pádu režimu se odvysílalo jen pár nových dílů bez větší nápaditosti a zlehka provokující zábavný pořad zůstal už jen v archívech televizní zábavy. 60% ()

boni 

všechny recenze uživatele

Na pár opravdu výborných scének vždy připadalo strašné množství nudné vaty, ale i tak hřejivý nadprůměr televizní tvorby v oblasti zábavy. __ A ty opravdu legendární výstupy zná dnes díky YouTube snad každý, jakmile se někde objeví dvojička Jiří Wimmer - Karel Černoch… tak ihned zbystřím, neb čichám kvalitní zábavu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Začátek pořadu s úvodními titulky byl zpravidla uváděn instrumentální verzí písně „Rok, co špičku měl". Naopak konec pořadu je neodmyslitelně spjat s písní „Tak my už jdeme do finále", kterou je možné dodnes slýchat na tanečních zábavách i při různých jiných veřejných představeních. První díl však byl ukončen písní „Kéž Slunce svítí nám", v originále „Let the Sun shine" z muzikálu "Vlasy". (GASTON73)
  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama