Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (641)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Akurát ma štve tá narážka v texte distribútora, že film je zreteľne inšpirovaný tvorbou Quentina Tarantina. Klopanie na nebeskú bránu sa bez tejto trápnej, očividne komerčne cielenej nálepky obíde a obstojí sám o sebe bez potreby oháňať sa inými menami, než uvidíte v titulkoch. Od prvého zhliadnutia tohto filmu milujem každú jeho minútu. Krásna smutno-veselá komika, výborný čierny humor, skvelé herecké výkony... a najmä dokonalý scenár "solid as a rock". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Thomas Jahn, Til Schweiger .. Všichni jednou zaklepeme na nebeskou bránu ... pro většinu zůstává nezodpovězeno jen kdy se tak stane. Hlavní protagonisté snímku to vědí. A díky této informaci naloží se zbytkem svého života, čítajícího jen několik dní, rázně avšak zcela svobodně. Po pravdě, mnoho z nás by to udělalo podobně cílevědomě, byť ne tak bizardně, absurdně a především humorně, jak nám jejich road movie, k nikdy neviděnému moři, zobrazují tvůrci. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V nebi se o ničem jiném nemluví... Nečekaně dojemné a křehké drama, kde se černý humor dokonale mísí s dobře naměřenou dávkou optimismu. Zatímco hrdinové umírají na rakovinu, já umírám smíchy. Dostat se do podobné situace, přál bych si skončit stejným způsobem - naplnit své životní sny. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Drama a komédia v jednom?Ide to!Dosť dobré-neide o najlepší snímok pod slnkom,ale v NEBI určite!Kopírovanie Pulp Fiction,nemyslím si!Pár spoločných prvkov,ale určite by sme ich našli aj u iných fimov!Herci sa tuna snažili a zvlásť musím pochváliť Tila Schweigera,ktorý to zahral v skutku presvedčivo:Zahral takého správneho "grazla"!!!Tragika filmu pridáva na prestíži!... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,710Tržby Celosvetovo $20,356,000║ Také Pulp Fiction v Nemeckom odľahčenom vydaní a až nečakane svižné, nápadité, zábavné, jeden z najlepších Nemeckých filmov vôbec, keď chcú tak vedia točiť. /85%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká černobílá scéna. (Rominator)
  • To, čo je vo filme nazvané "Helsinský syndróm", sa v skutočnosti nazýva "Štokholmský syndróm". Tú istú chybu urobili aj v Smrtonosnej pasci. (U_S_O)

Reklama

Reklama