Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

castor 

všechny recenze uživatele

No, i když se přiznám, že mám v hororovém žánru raději hmatatelnější látky a nejsem typ, co z jedněch uřezaných končetin skáče radostí, tentokrát jsem se příjemně tetelil. Dávám přednost hutné atmosféře (té se mi dostalo vrchovatě), NEsamoúčelnému násilí a když už žánrová klišé, tak alespoň řádně zakamuflovaná. Ruiny se nestydí za to, čím jsou. Béčkovým thrillerem, u kterého budete místy přivírat oči, bát se poskrovnu a brzy na to celé zapomenete. Navíc relativně často překvapí (což debutující režisér korunuje několika dobrými nápady ve vývoji děje) a slušně odsýpají. No, takže.. je jenom dobře, že čtveřici mladých přátel na dovolené popíjení koktejlů nebude bavit věčně, proto se rozhodne k malému dobrodružství v podobě mayského pahorku kdesi v lesích, který nyní slouží jako archeologické naleziště zahalené tajemstvím. Naštěstí nezůstaneme jen u propocených triček dvojice slečen, ale netradiční námět nás s nutnou pomocí ozbrojených a nesmlouvavých „domorodců“ vystřelí nahoru na pahorek naleziště. Tam mj. vegetuje slušné množství popínavých rostlin (Adéla ještě nevečeřela po americku) a můžeme tak směle zatleskat úspěšnému pokusu o nastupující špinavost a brutalitu. Nervozita přibývá, obviňování se hromadí, klišé kupí - a neokoukaní herci odvádí překvapivý nadstandard. Přiznejme si ale, že se divák musí HODNĚ povznést nad faktem, že zabijáky jsou logicky uvažující rostlinky (které navíc kapánek fušují do mobilů). Takový sympatický, krvavý průměr.. jen tak dál!! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky jsem četla knižní předlohu a vztekla jsem se na autora anotace, protože celý děj vyžvanil dopředu - včetně pořadí odkapávajících turistů. Co mělo být objeveno postupně, odhalila jsem pouhým letmým nahlédnutím na přebal - to fakt nasere a zkazí zážitek z četby! S filmem je to do jisté míry podobné: holt jsem věděla dopředu, co se bude dít a scénář mě překvapil jen několika změnami, málokdy pozitivními. Řecký turista se moc nehodil do krámu a německý musel převzít osud řeckého, aby oba američtí zástupci mužského pohlaví mohli být ti kůůl gájs s nervy jako ocelová lana. US holčiny byly správné hysterky a kupodivu jedna z nich měla i trochu špeků a brejle! Závěr se od románu lišil, spisovatel byl příjemně nekompromisní a taky více vysvětloval - film má v tomto ohledu vážné trhliny, např. neříká, proč vlastně domorodci odmítali turisty pustit. Pochválit je nutno výpravu, flórou zarostlá pagoda v džungli vypadala lépe než v mých představách. Nejspíš bych hodnotila výše, nečíst knihu, takhle se můj dojem pohybuje okolo slušných 70%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak bych nevěřil, že ještě dneska může někdo natočit horor o zabijáckých kytkách a myslet to vážně. Ale stalo se a dokonce to není žádný průser. První polovinu jsem tak nějak nevěděl, co od toho očekávat, ale nakonec... Zasloužená slabší čtyřka. Four Americans on a vacation DON'T just disappear! (screeny) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rutinná žánrová záležitosť, ktorej odporúčanie by som nechal na iných. Pre mňa bol film pomerne originálny možno len náznakom dobrého nápadu a pár naozaj brutálnymi zábermi. Inak film horrorovou atmosférou veľmi neoplýva, dokonca, svoj štandard si drží pár ľakacích scén, ale mimo nich som nezatajil dych ani raz. A musím povedať, že je to škoda, pretože nápad a miesto príbehu boli sľubným základom. 60%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)
  • Film byl v USA a několika dalších zemích uveden v kinech, někde stejně jako u nás rovnou na plackách dvd. Sice jsou čísla o rozpočtu filmu přísně tajena, ale kolik film vydělal jasné je. Celosvětově horor Cartera Smithe utržil 22 milionů dolarů (což je také možný rozpočet filmu), takže mohou být producenti a studio Paramount šťastni. (Rodriguez)
  • Amy (Jena Malone) stratí okuliare pri pokuse o útek pred rastlinou. Keď ju Stacy (Laura Ramsey) vytiahnu z ruín, nemá okuliare. O dve scény neskôr má zrazu opäť okuliare. Po zvyšok filmu opäť zmiznú. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama