Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený film o malom priekupníkovi drog, ktorý sa dokázal prepracovať až na narkobaróna. Deppovi takéto postavy padnú ako uliate, opäť zahral perfektne, podobne ako v Strach a hnus v Las Vegas. Bavila ma každá minúta filmu, a že to nie je vôbec krátky film :). Vo filme je mnoho silných, emotívnych momentov, čo som teda vôbec nečakal, ale bolo to príjemné prekvapenie. Rozhodne tento snímok patrí k filmom s veľkou výpovednou hodnotou a ešte sa aj človek pri ňom dokáže zabaviť a miestami aj emotívne naladiť. Maximálna spokojnosť. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, co jsem kdy viděl. Nějak mi prostě Johhny Depp do role George Junga, drogového překupníka, neseděl. Totálně jsem mu to nevěřil. Celý film je hrozně dementně a nudně zpracovaný. Totálně o ničem. Osudy všech postav jsou vám naprosto lhostejné. O emoce tady nezavadíte. Naprosto nechápu důvod zdejší oblíbenosti i hodnocení tohoto nesmyslu. Musím prostě dát jednoznačný odpad. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„…a všichni byli zhulení“ Životní příběh člověka, který začal zásobovat Spojené státy prvotřídním kokainem je pojat trochu jako pocta jeho osobě, což není až tolik překvapující – vždyť vznikl v Hollywoodu (šňup, šňup…). Hlavní role byla prozřetelně svěřena miláčkovi davů, kterého z té změti zrádných bastardů instinktivně vyeliminujete coby toho „hodného“. Nemáte na vybranou. K naštvání, takováhle manipulace s divákem. Ale pravdou je, že po zhlédnutí Kmotra jsem se pro změnu chtěl stát členem Cosa Nostry, čili taky nemohla být řeč o nějakém dobrém vlivu na morálku. George Jung navíc po bizarním závěrečném rendezvous odchází jako poražený (což prosím neberte jako spoiler, ale jako konstatování skutečnosti), ač se slovy, že celý svůj život žil naplno, což by vratší jedince mohlo zviklat, ale dost už – kdo chce udělat kariéru jako drogový baron, ten stejně udělá kariéru jako drogový baron a sebepřesvědčivější film na to bude mít jenom minimální vliv. První minuty Kokainu (okolo kterého se všechno točí) jsou na pohodovou vlnu naladěným retrem, jež v rytmu dobových hitů svižně odsýpá. V druhé polovině se láme do patetického rodinného dramatu o vině a odpuštění, kdy se ukáže, jaká je George nespolehlivá svině, ale stejně mu to odpustíte a po citově vyděračském titulku v samém závěru možná i nějakou tu slzu uroníte. Ted Demme zemřel krátce po dokončení (následkem požití malé dávky kokainu dostal infarkt – jak vidno, osud má smysl pro morbidní humor) a když už nic jiného, zanechal po sobě jednu úhlednou lajnu, jejíž sjíždění skýtá (až na pár hrbolků) solidní zábavu. Tahle dávka by nezabila ani mistra svého oboru („Pro člověka je toxická dávka kokainu 1 až 1,5 gramů, podle toho, kolik váží… já bral 5 gramů denně“), natož méně trénovaného jedince, ona dokonce ani moc neposílí, jak je neškodná, ale vzhledem k její legálnosti nevidím důvod, proč ji alespoň nezkusit. 65% Zajímavé komentáře: Isherwood, Triple H ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • Dle audio komentáře režiséra je kazeta, kterou George Jung (Johnny Depp) na konci filmu zanechá svému otci, doslovným přepisem kazety, kterou za podobných okolností nahrál skutečný George Jung. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama