Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože, pokaždé když zhlédnu tento snímek tak mám husinu už na začátku z úvodní písničky, pokračuje to téměř během celého filmu a na konci je to nejhorší, jelikož závěrečná skladba + atmosféra = naprosto úžasné. Opravdu můj jeden z nejoblíbenějších snímků, dostane mě naprosto pokaždé! A to už sem ho viděla bezmála 10x. Celé to opravdu dokresluje doprovodná hudba, jelikož ta nemá chybu. Sarah Michelle Gellar je krásná a jedinečná a skvěle se hodí do této role, je takový protiklad Reese Witherspoon, která také exceluje. Samozřejmě musím zmínit i Ryana Philiippa jelikož ten je famózní, nejenom hereckým výkonem, ale i charizmatem. Dokonce mě baví i Selma Blair, i když ji moc nemusím, ale zde má opravdu roli ušitou na míru. Naprosto vynikající příběh a dějové zvraty. Rozmazlení, zazobaní nevlastní sourozenci, kteří mají rádi sex. Nejlepší film Rogera Kumbleho. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečně svůdný film. Hlavní herecké osazenstvo do svých rolí dokonale typově sedí. Mazaná a vychytralá mrcha v podání Sarah Michelle Gellar, roztomile dětinská Selma Blair, profesionální svůdník a hezoun Ryan Phillippe a především inteligentní a nevinná Reesee Witherspoon. Výborný scénář a charaktery postav. Vše začíná jako zdánlivě nevinná hra, míchající v sobě sex, potěšení a zábavu. Čím více však příběh postupuje kupředu, se začínají drásat na povrch nečekané, opravdové city, které můžou všem pořádně zamotat hlavu. Třešničkou na dortu je pak legendární song Bitter Sweet Symphony od The Verve. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko nese všechny znaky filmového kýče. Načančaný obal s hloupoučkým obsahem předvádí velké city, tragické situace, černobílé kontrasty charakterů, myšlení hlavních hrdinů je naivní a konec přináší rádoby mravní katarzi. Toto je v pořadí čtvrtá verze Nebezpečných známostí převedená na filmové plátno a bezkonkurečně nejhorší. Zobrazený filmový svět se zatraceně málo podobá realitě a v řadě momentů působí přímo směšně. Snímek se snaží nalákat na krásné tváře, mondénní svět prostředí americké high society, krásné šaty a rychlá auta. Vhodné pro ty, kdo si odskočí od Beverly Hills 90210 a zatouží po zhamburgerizované klasice. Celkový dojem: 25% za ten elegantní obal a Reese Witherspoon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)
  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama