Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sugar80 

všechny recenze uživatele

Klasické akční béčko do televize, nijak extrémně neurazí, ale rozhodně nehrozí, že byste se na něj museli dívat i podruhé. Snipes ani Fiorentino nemají moc možností zazářit, příběh kopíruje Telefonní budku, jen je horší.______ PLUSY: Zajímavý námět ______ MÍNUSY: 100x viděné blbé kecy o morálce ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který sice dokázal udržet mou pozornost, ale nijak velké nadšení nevyvolal. Žádná z postav nebyla natolik výrazná, aby si mě získala a okamžiky napětí až příliš často rušily kiksy v logice argumentů i jednání jednotlivých postav. Není tu nic, co by mi výrazně uvízlo v paměti, nic, na co bych si za pár týdnů ještě dokázal vzpomenout. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu bývala Kari Skogland úspěšnou "režisérkou" videoklipů a reklam pro firmy takových jmen jako Pepsi, General Motors nebo Chrysler, což je na jejím slohu znát, na druhou stranu vás ale tato kanadsko-německá protiamerická agitka zaměřená proti přemíře zbraní v každodenním životě svoji tupou rétorikou spíše odradí. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Snipera už jsem jednou viděl, ale nepamatoval jsem si ho, tak hodnotím až po druhém shlédnutí.S telefonní budkou to srovnávat nebudu ta je úplně jinde.Dialogy mezi Weslym a Lindou mě moc nebavily, hrozně se to vleklo.Pro mě bez náboje, sice nábojů tam vystřílel dost, ale nemělo to ty pořádný "koule".Linda byla dost okatá u stánku, jak chtěla upozorňovat na snipera i lidí kolem se chovali poměrně divně když jí tam viděli, upoutanou.Wesleyho výkon taky žádná sláva.Hot dog bych si taky nedal :D. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek otevírá otázku legálnosti prodeje zbraní. Jaká je odpovědnost výrobců a prodejců? Je správné, když se zbraně bez problémů dostanou mezi civilisty a děti? Tady se sniperská puška dostala kam neměla a zemřela nevinná dívka. Otec kterého ztvárnil Wesley Snipes touží po pomstě. A tak koná. A ono konání sleduje tento příběh. Námět je zajímavý a opírá se tak trochu o politiku. Zpracování nikterak netlačí na pilu, nechává všemu volný průběh a tak vzniká trochu reálnost a pocit diváka, jak se hlavní postava Liberty Wallace, v podání Lindy Fiorentino, coby úspěšná spolumajitelka společnosti na výrobu zbraní cítí. Výsledek však po chvíli padá do nudnosti a divákovo zívnutí. Dramatická atmosféra sice pomaličku nabírá na síle, ale prostě to nějak není ono. Wesley Snipes opět v neakční roli a stále mu sedne jak ulitá. Škoda, že to nedopadlo lépe. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama