Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Taková předvariace telefonní budky. Na takovéto laskominky já si potrpím. Nevýhoda tohoto kýče je v naprosto nulové atmosféře, nesympatičtí herci a námět zbytečně moc rozklepán na nejtenší plátek masa. Wesley Snipes(r) skoro neumí mluvit a americké hrdinské činy se tu objevují u každého kolemjdoucího.Jediná záchrana je zde neustálý prst na spoušti a poměrně dosti mrtvých. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

To si tak jdete po ulici, zazvoní vám telefon, a vy jej nic netuše vezmete. Od tohoto okamžiku se celý váš život změní. To se stalo i Liberty Wallace. Na druhé straně linky nebyl ani její manžel, ani žádný reklamní agent, ale chlápek, který na Liberty míří nabitou zbraní, a viní ji - a jejího manžela, zbrojního magnáta Victora Wallaceho - ze smrti své dcery... Že jde o kopii Telefonní budky s Colinem Farrellem asi není pochyb, ale to mi tentokrát ani moc nevadilo. Bude to asi tím, že se na Lindu Fiorentinu mnohem lépe dívá než na Farrella (no jo, jsem chlap :) ) - a i když tento film není tak dokonalý, stejně mne k obrazovce připoutal a s napětím jsem čekal, jak vše skončí. Dát větší herecký prostor Oliveru Plattovi (a že ten na to má), tak bych možná uvažoval i o vyšším hodnocení. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Sniper je snímek, který má být hlavně akční. Ale při shlédnutí, by se kolonka akční mohla s přehledem vyškrtnout. Nic akčního na tomhle filmu není a celý film se točí kolem Snipese, který je pořád na jednom místě a mele a mele. Celkově je to neskutečně nudné a příště už si to radši pouštět nebudu. 35% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, ktorý nepostráda napätie. Oproti Telefónnej búdke však dej pôsobí menej dôveryhodne, až pozliepaný nasilu. A vôbec mi pripadá uletené bojovať proti zbraniam ostreľovaním námestia. Nepomáha ani to, že ostreľovač každého koho zabil (vraj) poznal a určite to bol zlý človek. No neviem... ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film - téměř (alespoň v první polovině filmu) komorní souboj mezi Liberty - chladnou obchodnicí se zbraněmi a mužem/odstřelovačem s tajemnou minulostí, který chce pomstít smrt své dcery - veřejným odhalením špinavých obchodů firmy kterou právě Liberty zastupuje. Ve druhé polovině filmu dojde i na akci - nasazení jednotky rychlého nasazení, evakuace divadla atd. Výborný je Wesley Snipes, Lindu Fiorentino známe spíše "v akčnější" poloze, tady bohužel (alespoň pro mě) nemohla moc ze svých půvabů a temperamentu předvést. Ve zneklidňujícím příběhu není příliš komu fandit, i když v závěru filmu by se měl divák spíše přiklonit k odstřelovači, s jeho metodami k dosažení pomsty nelze souhlasit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama