Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus bradavickému expresu mašinfíruje podruhé a o poznání osobitěji. Tentokrát se nemusíme zdržovat představováním pravidel kouzelnického světa, což výrazně pomohlo na intenzitě snímku. Navíc oproti jedničce Tajemná komnata dostala mnohem temnější obrysy, které někteří mylně přisuzují až Cuaronově svérázné adaptaci. Tentokrát totiž Harrymu nejde po krku roztomilý trol nebo ještě roztomilejší tříhlavý pes, tady si malí kouzelníci musí poradit s mnohem nebezpečnější havětí, u které není těžké uvěřit, že tahle zvířátka můžou i zabít. Díky tomu tvůrci vyčarovali stísněnou atmosféru smrti, která je ve spojení s nevinnými "druháky" o to více tíživější. K tomu si připočtěte i otázky rasismu a zla v nás a hned je rozverný duch prvního dílu ten tam. Tak temný film by byl pro dětské diváky těžce stravitelný, a tak nám Columbus dopřál jako rozptýlení Zlatoslava Lockharta, který je v podání Kennetha Branagha bezchybný. Dvojka je jednoduše již vyzrálé fantasy, co tají dech jak dětem tak i dospělým. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tento diel sa mi zdal byť a malinko slabší ako prvý ale nechýba v ňom dráma, fantasy a tiež ako aj v prvom dieli rodinný námet. V celku podarený druhý diel......................Soundtrack John Williams: 1. Prologue Book II And The Escape From The Dursleys [3:32] ,2. Fawkes The Phoenix [3:46] ,3. The Chamber Of Secrets [3:50] ,4. Gilderoy Lockhart [2:06] ,5. The Flying Car [4:08] ,6. Knockturn Alley [1:48] ,7. Introducing Colin [1:49] ,8. The Dueling Club [4:08] ,9. Dobby The House Elf [3:27] ,10. The Spiders [4:33] ,11. Moaning Myrtle [2:06] ,12. Meeting Aragog [3:19] ,13. Fawkes Is Reborn [3:19] ,14. Meeting Tom Riddle [3:38] ,15. Cornish Pixies [2:13] ,16. Polyjuice Potion [3:52] ,17. Cakes For Crabbe And Goyle [3:30] ,18. Dueling The Basilisk [5:03] ,19. Reunion Of Friends [5:08] ,20. Harry's Wondrous World [5:02], ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, tedy napsat, že mě nízké hodnocení celkem překvapuje. Nepatřím mezi ty lidy, co milují fantasy a přes zamlžené brýle v každé chvíli počítají čtverečky na mapě Dračího doupěte, ale tenhle Potter se mi líbil. Řekl bych, že je lepší než jednička. Sice je utahaný, ale konec je celkem zajímavý a chílemi i napínavý. Takže 4* se mi zdají býti adekvátní. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Tajemná komnata o to slabší než Kámen mudrců, že není první a tak mě vzala o něco míň, to je však jen můj subjektivní dojem. No k ději se vyjadřovat nechci, sama předloha se mi totiž z celé série líbila nejmíň. Přesto jde opět o tu samou nenáročnou zábavu, takže nemám větších důvodů strhávat hvězdu. Mimochodem, temná atmosféra tady a v následujícím pokračování... je nesrovnatelná. 70% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je druhý díl Harryho Pottera lepší než díl první (HP a Kámen mudrců). Na hercích je poznat, že o něco zestárli a jejich výkony jsou dobré, zejména Daniel Radclife nepůsobí tak apaticky jako minule. Příběh je mnohem zajímavější a nesestává jen z epizodek, kdy se seznamujeme se světem J.K. Rowling. Skvělí jsou dva (respektive tři) hlavní záporáci - Draco a Lucius Malfoyovi a Tom Marvolo Riddle. Temnější atmosféra filmu sedí. Doufám, že příštímu dílu již budu moci udělit plný počet hvězdiček. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Když Lucius (Jason Isaacs) vezme Ginny (Bonnie Wright) učebnici z kotlíku, tak jde během jeho řeči slyšet, že jí knížku vrátil. Při odchodu z obchodu jí ale vrací znovu. (Duoscop)
  • Lucius Malfoy (Jason Isaacs) měl původně vypadat jinak. Měl mít krátké vlasy a oblékat se podobně jako mudlové. Jason Isaacs ale přišel s nápadem, aby měl Lucius dlouhé vlasy a jeho oblečení bylo takové, jaké nakonec vidíme ve filmu. To, že Lucius nosí hůlku jako součást vycházkové hole, byl také Isaacsův nápad. Nelíbila se mu myšlenka, že arogantní čistokrevný kouzelník a aristokrat pohrdající Mudly by měl vypadat a oblékat se jako oni. To by podle něj nedávalo smysl, a tak se od nich chtěl co nejvíce odlišit. (Elizabeth13)
  • Ve scéně, kdy Ron (Rupert Grint) a dvojčata zachraňují Harryho (Daniel Radcliffe), vytrhnou lanem mříže, které spadnou dolů. Když poté strýc Vernon (Richard Griffiths) padá z okna, mříže nikde neleží a ani lano na autě není nikde vidět. (Andy.222)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama