Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě o hodně horší než první díl, jediný pozitivum, který jsem na tomhle dílu viděl byl ne až tak trapnej konec jako byl v jedničce, ale to ostatní to byla hrůza, celej film byl vlastnš jenom o tom jak Harry Potter s někym soutěží nebo bojuje a pokaždý slavně zvítězí, každej se raduje a samozřejmě ten kdo byl poražen je strašně nasranej a rychle utíká, poprvý to ještě šlo, ale když už se to opakovalo poněkolikátý, tak mi to příšlo spíš k smíchu, stejnětak už mi hodně vadí jak kamkoliv Potter přijde, tak tam ho znaj a strašně ho obdivujou a žasnou jak je skvělej, samozřejmě že chápu, že Potter je slavnej kvůli svý jizvě na ksichtu od Voldemorta, ale už je to tam trochu moc opakovaný. Další věc co se mi na tom nelíbila, je Harry Potter v roli akčního hrdiny, kterej kosí hada, respektive ho probodne, to se do takovýhleho filmu opravdu moc nehodí a ještě když ho zabije takovej smrkáč. Celkově mi připadlo že se to celý snažili udělat akčnější, rychlejší a občas temnější, to se sice povedlo, ale filmu to spíš ubralo. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Lepší než Kámen mudrců. Chris Columbus natočil Tajemnou komnatu v hávu atmosféričtějším, temnějším a kouzelnějším. Film má spádný děj, parádní vizuální efekty(skřítek, létající auto, opět famfrpálový zápas, bazilišek), zábavné vychytávky(mandragory) a znovu dobré herecké výkony. Daniel Radcliffe je jistější, sebevědomější. Střípek po střípku se skládá mozaika Harryho minulosti, na scéně se opět objevuje tajemný lord Voldemort. Ač ještě delší než Kámen mudrců, film mě v žádné scéně nenudil. Poutavá hudba, skvělá kamera. Jeden z mála příkladů, kdy se mi pokračování líbilo více než první díl. Očividně(ohromné výdělky) se z filmové série stává neskutečný fenomén. 100 miliónů dolarů(rozpočet)/876 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ještě než začnu cokoliv rozebírat, musím se oprostit od svého Anti-Potterovství. Takže Tajemná komnata je dost dobře udělaný film. I když by měl být pro mladou a mladší generaci, jeho tajemnost a v jistých momentech až ponurost ovšem zapříčinila jeho zajímavost pro velmi širokou škálu publika. Knížku jsem nikdy nečetl, tudíž nemůžu srovnávat knižní a filmovou verzi. Ovšem filmu nechybí vtip (leckdy až nedětský, třeba v případě odčarování kostí v ruce a její následná gumovitost), zajímavá zápletka a hlavně spousta skvělých vizuálních efektů. Navíc ten roztomile podivínský skřítek, ten mě vážně dost pobavil. Tudíž film u kterého se i přes jeho větší délku rozhodně nebudete nudit a na který hned po jeho shlédnutí určitě nezapomenete. A když vás nezaujme, račte využít kouzelné hůlky a nechce zmizet váš televizor, monitor či jiné zařízení přenášející obraz. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Columbus bol asi príliš zviazaný dohľadom Rowlingovej. Pri verzii na DVD som si pri sekcii : Rozšírené scény všimol, že to nie sú rozšírené, ale vynechané scény a z týchto scén boli vo väčšine úplne zbytočné, ale jedna, pri ktorej som si lámal hlavu, ako sa to auto objavilo v lese pri záchrane pred pavúkmi si asi tvorcovia povedali, že ušetria 30 sekundový záber ... Ak to pôjde týmto tempom, tak na tretí diel sa už asi nebude dať pozerať .... V jednotke boli scény viac prepracovanejšie. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl série, kdo ví čím to je, ale zdá se,, že děj jako takový je poněkud pitomý, ať už v postavě Zlatoslava Locharta, kterou nedokáže zachránit ani výborný Kenneth Branagh a také toho, že závěrečná baziliščí sekvence je udělaná dost na koně. Holt ještě nebyla JK Rowling natolik vypsaná, aby dokázala udělat opravdu životnou postavu, která má být nesympatická a lehce humorná (Zlatoslav je tu jen a pouze k*k*tem) a... A tak vůbec ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • V roce 2003 byla Tajemná komnata zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako film, který byl v den své premiéry promítán v největším počtu kin. Přesně ve stejnou dobu se film promítal v USA ve více než 2 000 kinech. Avšak o rok později tento rekord pokořil další díl Harry Potter a vězeň z Azkabanu. (HappySmile)
  • Scéna, keď Harry (Daniel Radcliffe) vidí krvou napísanú vetu na stene, sa natáčala v katedrále v Gloucesteri. Toto miesto sa vyskytuje takmer vo všetkých filmoch zo série Harry Potter. (Kub_ees)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama