Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

PKD 

všechny recenze uživatele

Finále s Picardovou posádkou, kde jsou konečně!!! pořádní Romulané a ne furt ti Klingoni. Toto, trvalo. Velmi temné (na ST) a dosti povedené i přes tu chabou Bairdovu režii. Pořád mě dodnes fascinuje, že když někdo dělá u filmu a je třeba původně střihač, tak si po letech myslí, že umí tu nejvíce odpovědnou funkci. Neskutečná ega. P.s. Marina Sirtis aka poradkyně Troi má fakt koule, když před pár lety prohlásila veřejně! že režisér Nemesis je idiot. Nekecám. Úvodní vizuální nájezd a sequence v romulanském senátu je pro mě samoz. vrcholem. Pokud nepočítám, kulervoucí bitku (vedle které je bitva v mlhovině Mutara v ST II, jen ´´chudý´´ příbuzný) a se svou stopáží se řadí k nejdelším kosmickým bitkám ze všech ST filmů, myšleno I-X. 1. významná role, dnes už parádního Toma Hardyho. P.s. B-4 je na nic a působí spíše směšně, než co jiného. V takovémto intergalaktózním thrilleru, je jak pěst na oko. Zřejmě projev ega Spinnera (též spoluautor námětu) páč mu nestačilo, že je v TNG filmech skoro vždy hl. postavou. Tak zde pro jistotu rovnou...2x. Goldsmith opět nezklamal, jen mi příjde, že do toho nedal 100% I tak je ovšem score, rozhodně...nadprůměrné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aký je rozdiel medzi priemerným seriálovým dvojdielom a týmto filmom? Netuším, tak ako vo filme sa objavia nevydarené klony Datu a Picarda, tak aj tento film je nevydarený klon Star Treku. Má to nejaké tie postavy, nejaké tie vesmírne rasy, ale ako Picardov klon, i film sa vydal niekde úplne inde ako jeho prototyp. Tápanie na mieste, nudný scenár bez deju, celé odohrávajúce sa v plastických kulisách vesmírnych lodí, posádka spolu vôbec nekomunikuje a funguje len ako kulisa zeleným filtrom. A Data tu nemá ani jednu hlášku! Bože, čo si to len dopustil? ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Na TNG jsem vyrostla a Picardova posádka je v celém ST universu jediná, kterou mám opravdu ráda. Plných pět si Nemesis nezaslouží - už jen proto, že ze setkání Picarda s jeho temným já na hony daleko vane dráždivá vůně potenciálu, který šel vyždímat přeci jen lépe, důkladněji a na dřeň (což na druhou stranu neznamená, že by to byla vysloveně špatně sehraná partie - místy z ní velmi příjemně a citelně mrazí). Ale TNG je pro mě tím, čím je pro jiné TOSka, Picard je king mezi ST kapitány - a Data je nejspíš moje nejmilovanější ST postava vůbec. Pod čtyři jít prostě nemůžu...:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny extrémny trekkies, ale vzásade viem, o čo ide (a nevadí mi, keď sa mi ľudia smejú za to, že Hlboký vesmír 9 je môj najobľúbenejší stratrekovský seriál). Z celovečerákov ma bavil len hororový (!) Prvý kontakt s Picardom. Vzbura bola veľké sklamanie, ale nebolo to nič oproti mizernému Nemesisu. Vám sa možno bude páčiť, ale mne sa teda nepáčil vôbec a faktom zostáva, že bol taký extra zlý/neúspešný, že vlastnoručne zavraždil celú ságu a najbližšieho filmu sme sa dočkali až o 7 (!) rokov neskôr. Tešil som sa aspoň na Rona Perlmana, ale jeho beztak divoký vzhľad je zamaskovaný na nepoznanie. Akcie je minimum a je hrozná. Atmosféru som nezaregistroval a výprava s trikmi na úrovni televíznej epizódy (do čoho sa preboha prepadol 60-miliónový rozpočet? Na honoráre?). Príbeh nezáživný, dokonca i doteraz také sympatické postavy sú v tejto časti úplne nezaujímavé, detto ich hereckí predstavitelia (vrátane bezradného Patricka Stewarta). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabých pět. Důstojné zakončení série (ten restart pro teenagery neberu jako Star Trek), kde vyšel čas i na Janewayovou a pár lidí z Deep Space Nine, nechybí vtípky (i když jich není tolik) a navíc je zde víc akčních scén a výborné záběry bitvy. Přesto je to chvílemi chladné, Frakes dokázal svou režií filmům dodat určitý pocit i dobře podat filozofično, a to zde tentokrát chybí. Pickardovu dojetí nad vlastním klonem nevěřím ani ťuk, tahle linie prostě nefunguje. Není to špatné, ale chybí tomu jakési ozvláštnění, které uměli jak Nimoy, tak Shattner i Frakes na režisérských židlích. Naird to vzal rutinně, jako nějaký akčňák, čímž jen dokázal, že svět Star Treku vůbec nepochopil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Režisér Stuart Baird před natáčením neviděl ani jednu epizodu seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987), což kritizovali i někteří s filmem nespokojení herci. Příkladem je LeVar Burton, představitel Geordiho LaForga, a Marina Sirtis, která si zahrála Troi. Baird si například údajně myslel, že postava Geordiho je mimozemšťan. (mirliflore)
  • Cameo roli taktického důstojníka na Enterprise v hodnosti poručíka ztvárnil režisér Bryan Singer. (mirliflore)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama