Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již potřetí máme tu čest vidět pověstný dům v Amityville v akci. Prokletý dům koupí americký spisovatel John Baxter, který tady chce napsat velký román a odpočinout si od rozvodových tahanic se svou manželkou. Poté, co jejich dcera utone v jezeře u domu při nehodě na lodi, ji její matka začíná potkávat bloudící po domě. Baxter kontaktuje vyšetřovatele paranormálních jevů a ten začíná pátrat po zdroji ďábelské síly v domě. (Chatterer)

(více)

Recenze (52)

cariada 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl dřív předcházející díly musí být zákonitě zklamán, tak jako já. Po skvělé dvojce jsem šel rovnou do tohodle. Plus je že je to úplně jiné než předcházející díl, jenže ke škodě filmu, je to nezáživné a hodina filmu vás moc nebaví, pak se to pěkně rozjede, ale jako celek už to prostě nezachrání. Filmu určitě neprospívá to, že se hodně děje i mimo dům což je škoda. ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší z dílů o smrtícím domě v Amityville a ještě k tomu 3-D, což mělo tuto duchařskou sérii asi vylepšit, ale jediný co by tam mohlo mít 3-D efekt jsou asi jen ty mouchy, jinak se tam celej film neděje zhola nic, očekával jsem nějakou pořádnou akci, který jsem se ovšem do konečných titulků nedočkal, přitom v předchozím dílu byla hororová jízda od začátku do konce. Zbytečný pokračování! ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Třetí Amityville se předchozím dvěma výborným dílům nevyrovná ani omylem. Scénář v tomto případě sází na čistě duchařský koncept, takže posednutí zlými silami se tentokráte nekoná, což mě osobně trochu zklamalo. Jako duchařina je to dílo veskrze průměrné, byť závěrečná demolice strašidelného domu je poměrně zdařilá. Film doplácí na obehraný příběh a taky na poplatnost době, která poprvé experimentovala se 3D (stejně jako třeba o rok dříve třetí díl Pátku třináctého). V některých momentech je samoúčelnost takových záběrů patrná a filmu nesluší. Z herců stojí za zmínku mladičká Meg Ryan, která zde má jen malou, vedlejší roli. Přesto je už tady její nenucený herecký projev sympatický. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak to hodnocení je tady trochu moc kruté. Fleischerovi se skoro tři čtvrtiny filmu dařilo udržovat vcelku slušnou atmosféru a i když se ono amityvillské zlo zde chovalo poněkud podivně, řekněme až nelogicky, dá-li se tohle o zlu vůbec říci, tak jsem až téměř do finále držel v rukou čtyři samolepky s hvězdičkami. Ale díky závěru jsem jednu nakonec zmačkal, protože ten se opravdu nepovedl a působil jako pěst na oko. Asi to bylo okouzlením 3-D hrátkámi, ve své době musely být okouzlující, ale mně se tenhle snad až trashový konec jednoduše nelíbil. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad to sérii Amityville po prvních dvou (a hlavně tom druhém) dělám, ale tenhle díl si zaslouží jedině odpad. Veškeré amityvillské zlo je pryč, pokud už k nějakému dochází, paradoxně až na jednu výjimku mimo dům. V domě se projevuje akorát mouchami, které zde jsou tak často, až začínají otravovat a znechucovat. Jestliže se zde zlo takřka neprojevuje, o to víc se zde o něm mluví a to je tak všechno. Ač zemřou tři lidé, až na smrt v autě nic moc zaujatelného. Kromě toho, nechápu smysl scény ve výtahu a její spojení s dějem či filmem jako takovým. Podle názvu bych usuzoval, že byl snímek točený jako 3-D, to by vysvětlovalo všechny ty předměty (frisbee, mikrofon, mouchy atd.) létající přímo do objektivu. S 3-D brýlemi by to tak mohlo být to jediné, čím by film zaujmul nebo alespoň párkrát překvapil, bez brýlí je to však po chvíli otravné. Tomuto filmu chybí takřka všechno - nějaký děj, atmosféra, dobré scény, zápletka, herecké výkony, neklišovité scény. Nechybí tomu naopak nesnesitelná Meg Ryan a opravdu směšně trapný démon na konci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli se film natáčel v původním domě z předešlých dílů, dějem nenavazuje a nejde o přímé pokračování. (Epistemolog)
  • Ve scéně s mečounem, který letí na kameru, je jasně viditelný drát. (Epistemolog)

Reklama

Reklama